V PPVI2 SE DOGAJA

24. 11. 2022 | Arhiv novic 22-23

Učenke in učenci skupine PPVI 2 ves čas pridno delamo. V jesenskem času smo skuhali marmelado, saj nam je ga. Ana Ogorelec, prinesla veliko domačih sliv. Velik lonec, sladkor, kuhalnica in pridne kuharice, čisto nič drugega ne potrebujete in marmelada je tu. Ponosni, veseli in utrujeni.

Ker je šolska trta bogato obrodila, smo se odločili, da se bomo naučili skuhati grozdni sok. Ponovno velik lonec, voda, sladkor in čiste steklenice. Ne smejo manjkati pridne roke in rezultat je polna omara domačega grozdnega soka, ki še kako prav pride ob hudi žeji po športni vzgoji, dolgem sprehodu ali na skupnem druženju.

Ker vemo, da hrane ne smemo zavreči, skrbimo za ostanke kruha po šolski malici. Znamo uporabiti nože, kruh razrezati, posušiti in zmleti. Za prodajo na mestni tržnici smo pripravili aromatični kis iz malin, čilija, česna, majarona in timijana. Mljask, to bo odlična solata! Pekli smo že jabolčno pito, si pripravili sadno solato, kupo s smetano in spekli mešano zelenjavo s šolskega vrta.

Pazimo na svoje zdravje in pridno hodimo. Včasih do gozda, drugič do jezera, pogosto do reke Rinže, zunanjega fitnesa ali do Gaja ter stadiona. No, včasih si privoščimo počitek v prijetnem lokalu in popijemo sok ali čaj po dolgi hoji. Ali si ob praznovanju privoščimo kakšno sladico.

Vestno skrbimo, da so kuhinjske krpe in predpasniki oprani ter zlikani, da imata pridni čistilki vedno oprane krpe za prah in tla. Pa tudi sami poprimemo za delo, ko je potrebno čistiti nove prostore v bivšem vrtcu Kekec. Želimo si urediti prijetno bivanje tudi tam, zato smo že presadili nekaj rož, ki jih hodimo zalivat ter negovat.

Učitelj Enej nas je presenetil in popeljal po kleti vrtca, ki so ga učenci OPB-ja spremenili v Klet groze, ki pa nas le ni preveč prestrašila….

Kar veliko časa smo posvetili mokam, kruhu in zgodbi Zamesimo se ter Pekarni Mišmaš. Fotografije naj vam povedo kako spretni smo pri pripravi pletenk in hlebčkov kruha. Za tradicionalni slovenski zajtrk smo s svojimi ilustracijami pripravili predstavitev slikanice Zamesimo se za ostali skupini PPVI.

Seveda pa tudi pridno rišemo, barvamo, režemo, pišemo in računamo. Prvič smo se odpravili na Mestno tržnico, da bi pomagali prijateljem iz skupine PPVI3, ki to pridno počnejo že nekaj let.

Učenke in učenci skupine PPVI2 z učiteljicami

Skip to content