Tradicionalni slovenski zajtrk

22. 11. 2018 | Projekti

Tradicionalni slovenski zajtrk

Vlada Republike Slovenije je na 33. redni seji, 11. 10. 1012, sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 77/12. Obeležili ga bomo vsak tretji petek v novembru. S tem praznikom bomo v Sloveniji pridelani hrani dali pomemben pečat.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo v petek, 16. novembra 2018. Po že ustaljenih načelih ga pripravljamo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, z Ministrstvom za kulturo in številnimi drugimi partnerji. Izbrali bomo hrano, ki jo je pripravil domač, slovenski pridelovalec ali predelovalec, zato se bomo povezali z lokalnimi pridelovalci.

Izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka bomo tudi v letošnjem šolskem letu obogatili z različnimi dejavnostmi, ki nam jih predlagajo organizatorji in partnerji projekta.

Stroške za nakup živil za izvedbo projekta bo, podobno kot prejšnja leta, povrnilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

S pomočjo uvedbe novih oznak na našem trgu, lahko Tradicionalni slovenski zajtrk dopolnimo z živili slovenskih živilsko-predelovalnih podjetij, katera nam zagotavljajo visoko kakovost certificiranih proizvodov. Nakup le teh nam zagotavlja oznaka »izbrana kakovost« oz. »izbrana kakovost-Slovenija«, katere namen je povečati prepoznavnost slovenskih izdelkov.

 

 

Koordinatorka projekta Sandra Rusec Belaj

Skip to content