TEHNIŠKI IN DELOVNI DAN “PRAZNIČNO USTVARJANJE”

7. 12. 2020 | Arhiv novic 2020-21

Tehniški in delovni dan z naslovom »Praznično ustvarjanje« in smo ga izvedli v petek, 3.12.2020, je bil namenjen prav vsem našim učencem. Vodilo prazničnega ustvarjanja pa je bilo polepšati praznike in dneve, ko nas prehiti mrak.

December pa je tudi zagotovo najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. Zunaj plešejo nežne bele snežinke, mi pa se na toplem sladkamo z domačimi piškotki in se grejemo z vročim kakavom ali čokolado. Naši domovi dobijo praznično podobo, okrasimo smrečico, prižgemo lučke, izdelamo lahko adventni koledar, ki odšteva dneve do Božiča. To je čas, ki ga namenimo svojim prijateljem in družini. V tem mesecu  pa smo tudi v nestrpnem pričakovanju dobrih mož, ki nam prinašajo darila. In prvi nas je že obiskal. Seveda pa je december tudi čas peke prazničnih sladic in družinskih srečanj ob praznično okrašeni mizi. In ravno temu je bil namenjen naš tehniški in delovni dan. Seveda je tokrat, tehniški in delovni dan potekal drugače kot navadno, saj smo zaradi situacije v državi primorani delati od doma. Učenci so ustvarjali s svojimi domačimi, nastajale so slastne dobrote, prelepe voščilnice in praznično okrašene mize. Iz fotografij, ki so jih učenci, pridno pošiljali svojim razrednikom, je bilo razvidno, da je doma res vladalo pravo praznično vzdušje.

Z gotovostjo lahko zatrdim, da je dan nadvse uspel. Prav vsak učenec si zasluži pohvalo. Ne verjamete? Kar oglejte si fotografije, ki smo jih prejeli in so objavljene na e- razstavi, na spletni strani OŠ Ljubo Šercer.

 

 

In čisto na koncu še: 

“Naj iskrivost pisanih decembrskih luči, 

polepša drobne trenutke v mozaiku časa, 

naj čarobnost zimskega ivja na drevju 

zasenči črne misli, 

naj toplina in iskrenost osrečujeta

vas vse leto!”

                                                                                                                                                                                                                     Novičko pripravila Jožica Grmič

 

 

Skip to content