SVETOVNI DAN DOWNOVEGA SINDROMA

22. 3. 2024 | Novice

V četrtek, 21.3.2024, smo na OŠ Ljubo Šercer obeležili Svetovni dan Downovega sindroma. K sodelovanju smo povabili tudi učence 3. razreda OŠ Zbora odposlancev ter razvojni oddelek Vrtca Kočevje. Obvestili smo tudi zunanje inštitucije in jih povabili k obeležitvi tega dneva.

Kmalu po malici, so nas obiskali povabljeni otroci in spremljevalci. Kaj hitro smo postali prijatelji ter skupaj izvedli ustvarjalne delavnice. V znak podpore, so otroci in učitelji na ta dan obuli različni nogavici, ki sta zaščitni znak oseb z Downovim sindromom. Punce OŠ Zbora odposlancev so nas očarale s plesno točko, nato pa smo skupaj zapeli še Kekčevo pesem. Na steno smo prilepili tudi lep plakat na temo Downovega sindroma, ki so ga ustvarili učenci OŠ Zbora odposlancev. Otroci so si ogledali prostore naše šole, da nas še bolje spoznajo. Nato smo se, z modrimi baloni v roki, odpravili na sprehod po mestu ter tudi mimoidoče seznanili, da danes praznujejo osebe z Downovim sindromom.

Na naše povabilo k obeležitvi tega dneva, so se odzvale tudi različne inštitucije in nam v dokaz poslale fotografije. Zahvaljujemo se jim za sodelovanje!

Vsi zaposleni in učenci naše šole si prizadevamo, da bi tovrstna akcija postala in ostala prepoznana v našem kraju, z namenom sprejemanja različnosti, drugačnosti, strpnosti, medsebojnem spoštovanju in skupnemu sodelovanju.

Zapisala Maša Luteršmit

  

 

 

   

Hvala ekipi punc Občine Kostel:

Tako so Svetovni dan Downovega sindroma obeležili v Vrtcu Ribnica:

  Hvala!

Hvala 2.c razredu OŠ Zbora odposlancev in učiteljici Evelin!

Skip to content