SREČANJE OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN 2024

14. 3. 2024 | Novice

V sredo, 13. 3. 2024 smo se na OŠ Ljubo Šercer udeležili Srečanja otroških gledaliških skupin v okviru JSKD, ki je potekalo v Kulturnem centru Kočevje.
Srečanja so se udeležile aktivne gledališke skupine našega območja.
Učenci OŠ Ljubo Šercer smo se predstavili z gledališko igro Zmeda v srcu. V vlogi teksto-piscev, in igralcev smo se preizkusili kar sami, seveda s pomočjo mentoric, ki sta nas usmerjali in opogumljali.
Mnogi, ki so videli našo predstavo se ne zavedajo koliko truda je vloženo v zgodbo, zopet drugi nam čestitajo in se čudijo naši ustvarjalnosti. Le to je prepoznala tudi letošnja ocenjevalka gledališke igre, ga. Ana Ruter, ki je pohvalila našo ustvarjalnost in pogum.
Da je nastala naša igra smo se morali naučiti veliko več kot le tekst. Učili smo se gibe, mimiko, geste, kretnje, poslušanje in sledenje drug drugega in na koncu vse naučeno uskladili na odru. Vsi ti drobni kamenčki so nam pomagali, da smo bili uspešni, predvsem pa to, da smo se pri delu zabavali.
Odgovor za uspešno igro pa je preprost – veliko vaje, nekaj občutka in veliko dobre volje.

Lep gledališki pozdrav,
Mavrični gledališčniki OŠ Ljubo Šercer
(» Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva.« (Georgij Plehanov)

Skip to content