ŠPORTNI DAN: ORIENTACIJSKI POHOD IN OBISK ZUMMA KIDS

14. 11. 2023 | Novice

Danes, v torek, 14. 11. 2023, smo na naši šoli izvedli 2. športni dan in sicer orientacijski pohod.

Učenci so bili razdeljeni v skupine, na pot pa so se podali v razmiku petih minut. Postavljeni sta bili dve trasi; lažja za nekoliko manj vzdržlive in težja za nekoliko bolj. Navodila za prihod na prvo nadzorno točko so dobili pred začetkom pohoda, na vsaki nadzorni točki pa so morali poiskati navodila za vsako naslednjo nadzorno točko. Poleg navodil so na nekaterih nadzornih točkah našli tudi del zemljevida, ki jih je sestavljen na koncu pripeljal do skritega zaklada.

Med potjo smo se veliko pogovarjali, se smejali in uživali na svežem zraku. Tudi malica na prostem v idilični pokrajini je bila, kot vedno, prijetna sprememba vsakdanu.

Z določitvijo datuma športnega dneva je bilo nemalo težav, saj je bilo vreme v zadnjih tednih dokaj nestabilno in težko napovedljivo. Kljub vsemu nam je uspelo ujeti suh in dovolj topel dan, kar je v veliki meri pripomoglo k uspešni izvedbi.

Z manjšo skupino učencev smo se odpravili v zabaviščni park Zumma kids v Supernovi na Rudniku. Zabaviščni park resnično ponuja veliko zabave in doživetij. Učenci so preizkusili:

  • Plezalno steno, kjer so pokazali moč in vztrajnost,
  • Tag areno, kjer so morali poiskati pravo pot skozi labirint,
  • adrenalinski park, kjer so preizkušali sposobnost in iznajdljivost nekaj metrov nad tlemi,
  • spiralnega pajka, kjer so se morali rešiti iz pajkove mreže ter druga igrala in aktivnosti.

Aktivnosti resnično poskrbijo za razvoj motorike ter zahtevajo vztrajnost in iznajdljivost. Oglejte si slike in boste videli, kako smo uživali.

     

Vodja športnega dneva:

          Sašo Ivetič

Skip to content