TEHNIŠKI DAN: SLIKA+SLIKA=VIDEO

24. 10. 2022 | Arhiv novic 22-23

V ponedeljek, 24.10., smo imeli na šoli tehniški dan s prav posebnim naslovom: Slika + slika = video. Naslov nam sicer ne pove veliko, zato si le vzemite čas in preberite naprej. Tehniški dan je bil namenjen spoznavanju IKT tehnologije, razvijanju domišljije in ustvarjalnosti. Delali smo s pomočjo aplikacije Stop Motion Video. Splošna tema je bila Dan učenca in vsak razred je pripravil video na to temo. Učenci 1., 2. razreda so ustvarjali na temo jutranja rutina in odhod na avtobusno postajo, s pomočjo lego kock. Učenci 3.,4. razreda so poustvarjali na temo šolska malica, učenci 5.6. so poustvarili vožnjo z avtobusom do šole. Tema sedmošolcev je bila športna vzgoja, tema učencev 8. in 9. razreda pa zaključek šole.

Učenci posebnega programa vzgoje in izobraževanja niso imeli točno določene teme in so se bolj prepustili domišljiji. Bili so zelo ustvarjalni in nastali so videi, ki prikazujejo življenje v ribniku, jesensko tematiko in pesem o šoli.

Učenci so si pred začetkom dela najprej ogledali videe, ki so prikazovali izdelovanje videa s pomočjo aplikacije Stop Motion Video in nato začeli z delom. Potrebna je bila še začetna ideja in delo se je lahko začelo. Veliko časa so porabili za izdelovanje scene in figur. Ko so zaključili s tem delom, je učitelj fotografiral sliko, učenci pa so premikali figure na sceni. S pomočjo zaporedja slik je nastal video.

Učenci so se ob delu zelo zabavali in nastali so čudoviti videi.

 

Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content