SEPTEMBER JE ODKORAKAL, OKTOBER PRIKORAKAL

10. 10. 2023 | Novice

Učeni PPVI 1. skupine smo v šoli komaj dober mesec in še malo, a se nam je že veliko novih vsebin nabralo. In kaj vse smo počeli v tem času?

Prvi šolski dan, lep, sladek dan. Prvi športni dan, sodelovanje na Mini – olimpijadi. Uživali smo. Še vedeli nismo, da tako radi sodelujemo na športnih igrah. Tudi kuhali smo. Za jesen je značilno, da ljudje pripravljajo ozimnico in smo se preizkusili tudi mi. Pripravili smo paradižnikovo mezgo. Da smo lahko pripravili mezgo, smo morali slediti navodilom priprave. Paradižnike smo očistili, porezali poškodovane dele in nato paradižnik narezali na manjše kose. Nato smo počasi kuhali, ga spasirali in pripravljeno zmes prelili v kozarčke. Le-te smo nato pasterizirali v pečici. Naslednji dan smo kozarčkom dodali etiketo in jih lično zapakirali. Hodili smo na sprehode, iskali jesen, opazovali vrtove, sadovnjake in gozd. Da se lahko učimo v naravi, nam omogoča gozdna pedagogika. Sodelovali smo v tednu mobilnosti. Učili smo se o prometu in kako se otroci – pešci gibljemo v prometu. Da je res vse res, kar nam pravijo učitelji in starši, je potrdil še gospod policist, ki nas je obiskal in nas popeljal na sprehod, skozi mesto Kočevje. Ustvarjali smo z bučami. V jeseni se na vrtovih bohotijo buče. Zato smo se odločili in sodelovali na razstavi Podeželskih žena. Ustvarili smo domišljijske buče, take igrive kot smo mi. Prišel je tudi teden otroka. Joj kako smo se zabavali, družili in dobro jedli. Praznovali smo učenkin 10. rojstni dan, lepo je bilo, predvsem sladko. Imeli smo tudi prvi kulturni dan. Spoznali smo umetnika Milana Butino. Njegova hči nam je, v Likovnem salonu, slikovito predstavila njegovo življenje in delo. Po predstavitvi smo še sami postali umetniki. Likovno smo ustvarjali na temo  – Požar v naravi. Nastale so zanimive umetnine.

Naše šolsko delo pa se ni končalo. Vsak dan z veseljem v šolo pridemo, se kaj novega naučimo, pričakujemo prve počitnice, najraje pa se družimo in skozi igro veliko novega spoznamo.

   

 

Učenci PPVI 1. skupine

Skip to content