Regijsko tekmovanje mladih tehnikov

21. 4. 2023 | Arhiv novic 22-23

19. aprila 2023 se je 6 učencev v spremstvu svojih mentorjev odpravilo proti OŠ Brežice, kjer so sodelovali na regijskem tekmovanju mladih tehnikov. Na omenjeno šolo smo prispeli pravočasno, učenci pa so imeli dovolj časa, da so pojedli malico, ki jo je za učence in mentorje pripravila OŠ Brežice in se pripravili na tekmovanje v svoji tekmovalni kategoriji. Mentorji in spremljevalci smo dogovorili še zadnje podrobnosti v povezavi z regijskim tekmovanjem, si razdelili sodniške funkcije in naznanili začetek tekmovanja. Mentorji, zadolženi za posamezno kategorijo tekmovanja, so zbrali učence in jih spremili v učilnice.

Ob 10. uri je napočil čas izvedbe tekmovanja. Učenci so v posameznih učilnicah, ki so bile namenjene določeni kategoriji, začeli s tekmovanjem. Mentorji so učencem pred tekmovanjem razložili pravila in podali napotke za izvedbo tekmovalne naloge. Tekmovalni del je trajal do 11.30 ure, nato je učence že čakalo kosilo. Po kosilu je sledila podelitev priznanj najbolj uspešnim učencem. Mentorji, ki so pripravljali tekmovalne naloge za posamezno kategorijo so podelili priznanja in nagrade posameznim učencem, ter razglasili po dva učenca, ki sta se v posamezni kategoriji uvrstila na državno tekmovanje.

Tekmovanje je bilo zelo uspešno tudi za učence OŠ Ljubo Šercer Kočevje, saj so se kar štirje učenci zavihteli na 1. oziroma 2. mesto v posamezni kategoriji, kar pomeni, da bodo svoje spretnosti lahko preizkusili na državnem tekmovanju, ki bo potekalo 12. maja v Ljubljani. Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate čestitamo!

Skip to content