PRIHAJAJO DOBRI MOŽJE

6. 12. 2023 | Novice

Kako praznični čas obarva obraz in nariše nasmeh na obraze vseh, ki se družimo v posebnem programu vzgoje in izobraževanja, vam lahko povedo fotografije, ki so nastale na delovnem dnevu v veselem decembru PRIHAJAJO DOBRI MOŽJE.

Vse tri skupine z učitelji in spremljevalci smo se zbrali v šolski jedilnici, kjer so učenci ob ogledu power pointa spoznavali karakteristike in posebnosti posameznih skrivnostnih dobrih mož, ki nas obiščejo v tem času. Ugotovili so, da si med seboj pomagajo, sodelujejo in trudijo, da osrečijo druge. Drobne pozornosti in velika, majhna, nova, preprosta ali draga darila lahko nekomu polepšajo dan. Vsako podarjeno iz srca pa je dragoceno.

Učenki 2. skupine sta ob pomoči učiteljice suvereno postali animatorki in vodili reševanje praznično obarvane križanke. Vsak je lahko sodeloval po svojih močeh, rešitve so bile slikovne in tako dostopne tudi mlajšim in tistim, ki jim branje povzroča težave. Skupno druženje smo nadaljevali z reševanjem učnih listov. Po malici se je vsaka skupina podala na iskanje zaklada-recepta za pripravo prazničnega peciva. Besedno slikovni zemljevid jih je vodil po šolskem dvorišču, zelenici in matični šoli. Skupine so nadaljevale delo v razredu, kuhinji in jedilnici. Kmalu je zadišalo po medu, cimetu, kolačkih in medenjakih, kot se za ta čas spodobi. Presenečenje je bilo še večje, ko nas je na zaključnem druženju obiskala bivša učenka in z nami delila svoje spomine ter sladke dobrote.

Tako kot dobri možje Miklavž, Božiček in Dedek Mraz smo tudi mi sodelovali, si pomagali in delili. Z vami delimo foto utrinke realiziranega dne.

 

Učenke, učenci in učitelji PPVI

Skip to content