»ORIENTACIJA V NARAVI«  IN TRADICIONALNO DRUŽENJE S STARŠI

18. 4. 2023 | Arhiv novic 22-23

April ne bi bil april, če nam ne bi postregel z aprilskim vremenom. Tako smo do zadnjega oklevali, nazadnje pa kljub muhasti napovedi in ob spremstvu dežnih kapelj za vse oddelke PPVI izpeljali delovni dan na temo gozda, orientiranja in druženja. Dan je bil namenjen učencem, kako se lahko na čim bolj enostaven način znajdejo v okolju – naravi. Hkrati so učenci dobili kar nekaj spodbude do vedoželjnosti, ustvarjalnosti, sodelovanja in samoiniciativnosti. Namen je bil usposobiti jih za samostojno opazovanje, pridobivanje izkušenj in znanj, ter za razvijanje spretnosti  kako samostojno rešiti problem. Pot nas je peljala do Rožnega studenca in nazaj, na poti pa so učenci na označenih točkah obnovili svoje znanje o naravi in orientaciji.

Delovni dan je bil namenjen tudi druženju s starši. Spoznali so kako poteka dan v šoli, ter aktivno preživeli dopoldan v gozdu. Ker pa je bil teren razmočen in neprimeren za izvedbo zaključnega dela druženja v naravi, smo le-tega preselili na Reško 8, kjer smo na toplem »pomalicali«  vse sladko/slane dobrote.

Tako kot smo si zadali na začetku šolskega leta, da se bomo trudili čim več časa preživeti v gozdu ne glede na vreme, se kondicijsko bolje opremiti in se pri tem še fino imeti, smo na ta dan izpolnili vse svoje obljube.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapisala Ana Jarni,

Razredničarka PPVI 3. skupina

Skip to content