OBVESTILO ZA STARŠE – DAN DOWNOVEGA SINDROMA

10. 3. 2023 | Obvestila

Spoštovani starši!                                                                                                                                                     

Na povabilo Društva za kakovostnejše življenje ljudi z Downovim sindromom se bomo na OŠ Ljubo Šercer pridružili obeležitvi dneva Downovega sindroma tudi v tem šolskem letu.

Vsi zaposleni in učenci OŠ Ljubo Šercer si prizadevamo, da bi tovrstna akcija postala prepoznavna tudi v našem širšem okolju, zato Vas vabimo, da se nam v akciji podpore osebam z Downovim sindromom pridružite tudi Vi.

Tudi letos bomo popestrili dan s pohodom z baloni, ki bo hkrati potekal v 21. krajih po Sloveniji (Maribor, Novo mesto, Celje, Postojna, Cerknica, Kranj, Jesenice, Radovljica …) in seveda tudi v Kočevju.

Vabimo Vas, da se nam 21. 3. pridružite na simboličnem sprehodu z modrimi baloni po našem mestu. Dobimo se pred OŠ Ljubo Šercer ob 10. uri in se skupaj sprehodimo do lesene brvi čez reko Rinžo. Lahko pa se nam pridružite na omenjeni lokaciji tudi samo ob 10. 21 uri, ko bomo v zrak simbolično spustili 3 modre balone.

V kolikor se nam na tem dogodku ne boste pridružili, Vsa pozivamo, da v okviru vaših družin ta dan obeležite z nošenjem različnih nogavic, ki so razpoznavni znak oseb z Downovim sindromom.

Vaših povratnih informacij v obliki fotografij ali drugih izdelkov, bomo zelo veseli. Posredujete jih lahko na elektronski naslov .

Z dogodki kot je ta, želimo omogočiti vsakem posamezniku, da spozna to skupini ljudi, njihove potrebe in posebnosti ter načine vključevanja v družbo.

 

Učenci in učitelji OŠ Ljubo Šercer

Skip to content