NOVA IGRALA NA OŠ LJUBO ŠERCER!

13. 11. 2020 | Arhiv novic 2020-21

NOVA IGRALA NA OŠ LJUBO ŠERCER!

»En sam otroški smeh, pa bo najsvetlejši dan še bolj svetel.« (R.G. Ingersoll)

Teden pred počitnicami je bil za našo šolo prav poseben. Kljub oblačnemu vremenu je v naših srcih sijalo sonce in risalo nasmeh na naših obrazih, saj smo lahko na šolskem dvorišču opazovali, kako nastajajo nova šolska igrala.

Osnovna šola Ljubo Šercer Kočevje je manjša šola, kjer se izobražujejo otroci s posebnimi potrebami z lažjo, zmerno in težjo motnjo v duševnem razvoju. In ravno ti poleg učilnic in didaktičnega materiala še kako potrebujejo tudi varen in funkcionalen prostor za igro in sprostitev. Šola resda ni velika, obiskujejo pa jo otroci iz kar šestih občin: Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Velike Lašče in Kostel. Pred leti je že doživela temeljito prenovo učilnic in fasade, za zamenjavo dotrajanih in že kar nevarnih igral pa je zmanjkalo sredstev.

Želja po novih igralih je tako že nekaj časa tlela v naših srcih in konec preteklega šolskega leta smo se odločili, da  poiščemo ponudbe za uresničitev le-te.

Po prejemu predračunov smo skoraj obupali, saj so finančni zneski ponudb krepko presegli naše zmožnosti. Zavedali smo se težke gospodarske situacije, a smo se vseeno odločili, da zaprosimo različna podjetja za pomoč. Kot prvi so nam prisluhnili v podjetju Krka, d. d., Novo mesto z zelo velikodušno donacijo v višini 5.000 EUR. Dejstvo, da so med nami še ljudje velikega srca nas je vzpodbudilo, da nadaljujemo s pošiljanjem prošenj. Sledile so še donacije podjetja Inotherm d.o.o. v višini 1.000 EUR,  podjetja Akrapovič d.d. v višini 500 EUR  in podjetja Melamin d.d. v višini 300 EUR. Na pomoč pa nam je priskočila tudi naša ustanoviteljica Občina Kočevje, ki se je odločila, da bodo pokrila manjkajoči del predvidenega zneska, zato je bilo naše veselje nepopisno.

V oktobru obeležujemo Teden otroka in letošnji oktober res ne bi mogel biti bolj posvečen našim otrokom. Vsak še tako poseben posameznik si bo lahko sedaj s pomočjo varnih igral na šolskem dvorišču poiskal svoj kotiček tako za igro kot učenje, saj so igrala odlična dopolnitev klasičnemu učenju, ki spodbuja razvoj motoričnih pa tudi senzoričnih veščin otrok.

Z besedami težko zapišemo vso srečo in hvaležnost, ki jo prinašajo nova igrala. V negotovih časih, v katerih smo se znašli v letošnjem letu, so prinesla še kako dobrodošlo otroško radovednost, igrivost in toplino. Vsi učenci in zaposleni Osnovne šole Ljubo Šercer se vam zato iskreno zahvaljujemo, da ste pripomogli k uresničitvi naše želje in nam omogočili nakup novih igral.

Jan Čibej, v.d. ravnatelja

 

         

Skip to content