MINI OLIMPIJADA; JESENSKI KROS

8. 9. 2023 | Novice

Danes, v petek, 8. 9. 2023, smo na naši šoli izvedli 1. športni dan in sicer so se mlajši učenci udeležili Mini olimpijade, starejši pa so tekli jesenski kros.

Mini olimpijado je organizirala Športna zveza Kočevje, izvedena pa je bila na stadionu v Gaju. Začelo se je s slovesno otvoritvijo, dvigom zastave, olimpijskim ognjem ter himno. Na prireditvi so se predstavila kočevska športna društva, ki so pripravila tudi različne naloge iz svojih športov. Učenci so se pomikali med postajami društev ter se preizkusili v zadanih nalogah. Vsi, ki so sodelovali, so prejeli tudi manjšo čokolado in mleko. Prireditev se je končala s slovesnim zaključkom. Tako učenci kot učitelji smo v lepem športnem dopoldnevu zelo uživali in si kmalu želimo tudi ponovitve.

Jesenski kros smo zvedli v bližini prostorov kinološkega društva ob gozdni cesti, ki vodi iz Kočevja v Dolgo vas. Trasa teka je bila za vse učence enaka, vodila pa je deloma po gozdnih stezah, deloma po trim stezi ter gozdni cesti. Učenci so med seboj tekmovali v okviru oddelkov, končni vrstni red pa je bil določen glede na starost. Tekmovanje so otvorili najstarejši učenci, najmlajši pa so tekli na koncu. Vsi učenci so bili pri teku zelo zagnani, saj so nekatere odločitve o zmagovalcu padle celo v zadnjih metrih. Po končanih tekih in razglasitvi smo se vsi zadovoljni vrnili v šolo na kosilo. Športni dan nam je polepšalo tudi ravno prav toplo in sončno vreme poznega poletja.

    

Vodja športnega dneva:

          Sašo Ivetič

Skip to content