MEDNARODNI DAN STRPNOSTI

2. 12. 2020 | Arhiv novic 2020-21

 

 

 

V tednu od 16.11. – 20.11.2020 smo se na OŠ ljubo Šercer pogovarjali o strpnosti. 16. november je bil namreč mednarodni dan strpnostiDan za strpnost in prijateljstvo 2020/2021. Navodila za delo so pripravili na Izobraževalnem centru EKSENA,  tema pa je bila: »Z drugimi ravnaj tako, kot želiš, da bi drugi ravnali s tabo«.  Namen projekta je predvsem poglobiti vedenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko nestrpnosti ter spodbujati prijateljstvo, medsebojno spoštovanje, sprejemanje in sodelovanje med učenci.

Delavnice smo izvedli na daljavo, saj šolske klopi trenutno samevajo. Učenci so obravnavali starosti primerna besedila, se o njih pogovorili in nato s pomočjo staršev in učiteljev likovno in besedno poustvarjali na temo strpnosti. Nekateri učenci so likovno poustvariti dve situaciji; eno ki ponazarja strpno vedenje in drugo, ki ponazarja nestrpno vedenje. Spet drugi pa so skozi pisano besedo opisali lastno izkušnjo o strpnem ali nestrpnem vedenju v odnosu z drugimi. Izbrana besedila so bila učencem všeč in v njih so našli pomen in pomembnost strpnosti v življenju.

Učenci so zapisali, da je STPRNOST potrpežljivost, medsebojno spoštovanje, prijaznost… Zelo lep in resničen pa je bil zapis, da kadar smo strpni, smo SREČNI. Spodbujajmo strpnost in upajmo, da s tem tudi srečo.

Nekaj izdelkov si lahko že ogledate, več pa jih bo na ogled, ko bo razstava v šoli.

 

                                                                                                                                                                                 Zapisala: Sandra Rusec Belaj

Skip to content