PROSLAVA PRED DNEVOM SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI TER KULTURNI DAN: “GREMO V KINO”

4. 1. 2024 | Novice

V petek 22.12. je bilo praznično tudi na naši šoli, imeli smo kulturni dan. Najprej smo zjutraj s šolsko proslavo obeležili dan samostojnosti  in enotnosti ter praznovali prihajajoče božične in novoletne praznike. Učenci so se na proslavo pripravljali cel praznični december in pokazali številne talente.

Najmlajši so pripravili pevsko točko, ki so jo pospremili z igranjem na Orffova glasbila,  najstarejši pa so govorili o naši domovini in poti do samostojnosti in enotnosti. Veliko je bilo plesnih točk, zapeli so nam tudi učenci mladinskega pevskega zbora, seveda pa ni smela manjkati niti harmonika. Nagovorila nas je naša ravnateljica, ki nas je opomnila na pomen enotnosti tudi na naši šoli in nam zaželela lepe božične in novoletne praznike. Dedek mraz nas je letos zelo presenetil, saj nas je obiskal že v četrtek 21.12., na generalki za proslavo in vsem učencem prinesel darilca. Hvala, Dedek mraz!

Dneva pa še ni bilo konec, v drugem delu kulturnega dne smo odšli v kino. V Kulturnem centru Kočevje smo si ogledali slovenski božični film z naslovom Kapa. Učenci so z zanimanjem spremljali celoten film in povedali, da jim je bila zgodba všeč, saj je bilo v njem nekaj akcije, malo skrivnostnosti, veliko prazničnega vzdušja in novo prijateljstvo med glavnima junakoma.

Skip to content