KULTURNI DAN: ČAROBNOST KNJIGE

7. 10. 2022 | Arhiv novic 22-23

Čarobnost knjige, smo dali naslov našemu kulturnemu dnevu, ki smo ga posvetili knjigam in bralni kulturi. Ob začetku dneva, smo v matičnih učilnicah brali pravljice in odlomke iz  romanov  lokalnih, slovenskih in tujih avtorjev.

Učenci nižjih razredov in posebnega programa, so brali pravljico o deklici Rozi, ki jo je napisala kočevska avtorica Laura Petan. Poustvarjali so na različne načine, nekateri so risali prizore iz zgodbe ter naredili svojo knjižico, drugi  izdelovali lutke, nastopajoče v pravljici, tretji spekli  slastne mafine v obliki likov iz zgodb. Učenci višjih razredov so brali odlomke iz mladinskih romanov in ugotovili, da imajo včasih iste težave kot nastopajoči v knjigi.

Po malici smo odšli v telovadnico, kjer nas je že čakala naša gostja, pisateljica ga. Laura Petan. Učencem je prebrala odlomke iz pravljice Rozi, učenci višjih razredov pa so z gostjo opravili tudi intervju. Izvedeli smo, da ga. Laura rada bere že od malih nog, tudi napisati kak ljubezenski roman si je kmalu želela. Ko je dobila otroke, pa se je raje posvetila otroški literaturi in začela pisati zgodbe za otroke. Kmalu izide tudi njena nova knjiga. Učenci so naši gostji pokazali izdelke, ki so jih danes ustvarili in se z njo tudi fotografirali. Ga. Laura nam je podarila svoji dve knjigi, za kar smo ji zelo hvaležni. Preživeli smo lep, kulturno obarvan, roza dan!

 

 

Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content