Dobrodelna dražba

27. 11. 2018 | Nerazvrščeno

Izdelek št. 1: Pot v vesolje

Z učenci smo ustvarili mlečno spiralo, katero obdajajo zvezde. Zvezde so različnih barv in oblik, tako kot smo različni tudi mi. (mere: 60cm x 50cm)

 

 

 

 

Izdelek št. 2: Jesenska idila

Z mešanjem barv smo ustvarili jesensko pokrajino. Slika prinaša v prostor pozitivno energijo, saj smo jo z veseljem ustvarili samo za vas. (mere: 60cm x 50cm)

 

 

Izdelek št. 3: Reliefna slika: Ptičja prijatelja čudovitih barv

Učinek reliefne slike smo dosegli z lepljenjem kock stirodurja na ravno podlago. Uporabili smo kocke različnih debelin. Poiskali smo sliko živih barv in jo narisali na papir. Sliko smo razrezali na kvadrate in jih prilepili na kocke stirodurja, ki ustvarjajo zelo zanimiv vizualni učinek. (mere: 75cm x 75cm)

 

 

Izdelek št. 4: Komplet za kuhanje z ljubeznijo

Kuhanje z ljubeznijo in predanostjo je pravi balzam za naša čutila. In če k temu dodate skrbno izdelan gospodinjski tekstil, je uspeh zagotovljen. Komplet, ki so ga izdelali učenci 5. in 8. razreda z učiteljicama, vsebuje: dva predpasnika, dve košari za kruh (iz blaga), vrečka za kruh, dve oprijemalki oziroma dva podstavka iz blaga. Na posameznemu izdelku je ročno izvezen motiv skodelice, ki lahko simbolizira čaj, kavo….  Dodali smo tudi lesen pladenj, na katerem lahko postrežete tako narezek kot tudi slano ali sladko pecivo. DOBER TEK!

Izdelek št. 5: Drevo življenja

Drevo iz kock predstavlja skupinsko delo mnogih učencev. Pri izdelavi izdelka so namreč sodelovali učenci oddelkov PP2, PP3, 6. in 7. razreda. Skulptura je narejena iz kock smrekovega lesa, ki smo jih postopoma vpletali v krošnjo drevesa – le-to pa vam lahko polepša vsak prostor s svojo preprostostjo in hkrati modernostjo. (višina: 60 cm)

 

 

Izdelek št. 6: Leseni mobile

Ob vodenju učiteljice so ga izdelali učenci posebnega programa: izdelek, ki je lahko prijeten okras za oči in hkrati oddaja blagodejen zvok za dušo. Les, ki nam je domač, oddaja toplino, vzbuja estetske občutke. Uporaben v notranjem ali zunanjem ambientu.

 

 

Izdelek št. 7: Srečne slike

Ko je izdelek, ki so ga izdelovali učenci, ki niso sposobni besedne komunikacije, nastajal, je bilo v razredu čutiti posebno vzdušje. Na njihove obraze so se začeli risati nasmehi, užitek, sproščenost in zadovoljstvo. Z vsako nanešeno kapljo barve, z vsako potezo čopiča po leseni podlagi so bili bolj sproščeni, navdušeni, željni nadaljevanja. Za nekaj trenutkov so bili res srečni. (mere: 70cm x 60cm)

 

 

Izdelek št. 8: Viseči vrtiček

Lončeni lončki, lesen okvir – deščica, bombažne vrvice, ki vsemu  skupaj omogočajo povezanost in varnost. S starodavno umetnostjo vezanja vozlov spleten, s kaktusi zasajen.

 

 

Izdelek št. 9: Volnena lučka

Pridobljena je bila iz druge roke, servisirana in zavita v bolj tople odtenke – za bolj prijetno svetlobo ob prebiranju dobre knjige.

 

 

 

Izdelek št. 10: Leseno ogledalo

…nam je vetra dalo …ideja bila je dobra izvedba pa težavna,… v glavnem… »ratalo je in zdaj je tle« – narejeno iz lesenih ostankov. (mere: 65cm x 65cm)

 

 

Izdelek št. 11: Ogledalo sijaja

Ogledalo sijaja je prilepljeno na leseno podlogo, skupaj z lesenimi krogi. Les, ki je okvir ogledala izraža igrivost, domačnost in toplino. Izdelali so ga učenci v posebnem programu, 2. skupina. (mere: 65cm x 55cm)

 

 

Izdelek št. 12: Mozaični skledi

Skledi dobljeni iz druge roke z dodano vrednostjo – belo modri mozaik naj vam krasi kopalnico, dnevno sobo ali vrt morda pa kuhinjski prt.

 

 

Izdelek št. 13: Klubska mizica z mozaikom

Narejena iz ostankov lesa pri pouku tehnike in delovne vzgoje ter obložena z odpadnimi ploščicami iz šolske ropotarnice. (mere: dolžina 65cm, globina 55 cm, višina 40 cm)

 

 

Izdelek št. 14: Sladka gajbica z vsebino

V mrzlih zimskih dneh se boste lahko posladkali z oreščki v medu, hruškovim kompotom, jabolčno ali pomarančno marmelado, višnjevim, jabolčnim ali grozdnim sokom, si skuhali zeliščni čaj in pojedli par krhljev.

 

 

Izdelek št. 15: Slana gajbica z vsebino

Svojo ozimnico lahko popestrite z zelenjavno omako, karameliziranim čebulnim džemom, zeliščnim jabolčnim kisom, kislimi kumarami in hrenom z jabolki. Si z domačo suho vegeto skuhate juho, testenine prelijete z fino zelenjavno omako ali paradižnikovo mezgo, si skuhate fižol ali privoščite jurčke v olivnem olju s česnom.

 

 

Izdelek št. 16: Slika »Cerkev sv. Jerneja v Kočevju«

Umetnina je nastala s pomočjo učencev 9. razreda, ki so po predhodno zarisani skici na leseno podlago s pomočjo lepila nalepili izbrane koščke odpadnega materiala na leseno podlago. (mere: 110cm x 80cm)

 

 

 

Izdelek št. 17: Slika »Gozdni utrinek«

Učenci 7. in 9. razreda so izbrane koščke lesa različno obarvali,  jih razporedili v smiselno kompozicijo ter s pomočjo lepila nalepili na leseno podlago – rezultat njihovega dela je čudovita mozaična slika, ki bo popestrila prav vsak prostor. (mere: 90cm x 65cm)

 

Izdelek št. 18: Slika »Drevje«

Učenci 7. in 9. razreda so odpadne koščke lesa različno obarvali,  jih razporedili v smiselno kompozicijo ter s pomočjo lepila nalepili na leseno podlago. Z večplastnim lepljenjem so povečali učinek razgibanosti površine – reliefa. Nastala je zanimiva, barvita slika, ki nestrpno čaka na svojo steno. (mere: 80cm x 60cm)

 

Izdelek št. 19: Luč romantike

Luč romantike je izdelana iz bele gline na kateri je odtisnjena idrijska  čipka. Skozi čipko prodira svetloba, ki daje luči edinstven svetlobni efekt.

 

 

 

Izdelek št. 20: Mobile sreče

Mobile sreče je izdelan iz naravnega materiala –  gline in vrvice. Glinene rožice ob trku oddajajo edinstven in nežen zvok, ki prijetno popestri katerikoli prostor.

 

 

Izdelek št. 21: Svečnik miru

Glineni Svečnik miru zaradi svoje velikosti in lepote zapolni in okrasi prostor. Gorenje sveče pričara čarobno in umirjeno vzdušje.

 

 

Izdelek št. 22: Sproščujoče kopeli

Sestavljajo jih različne dišavnice, začimbnice in vonji, ki vas bodo popeljali na vrt, travnik ali v čarobni december s pridihom slanega morja, v topli leseni embalaži.

 

 

Izdelek št. 23: Puhasti šal in kapa

Leva, desna, ena dva preplet mehkih zank – ZANJO-  v modnih roza- sivih  odtenkih, ki jo bodo grele vso zimo.

 

 

Izdelek št. 24: Dišavna mila

Vonj cimeta, nageljnovih žbic in janeža bo v ročno izdelanih milih poskrbel za nepozabno razvajanje ob večernih kopelih s pomočjo frotirastih rokavičk, v pleteni košari, ki so jo ustvarjali spretni prsti naših učenk.

 

Izdelek št. 25: Poletje na mali terasi

Kakteje in sekulenti v lesenem podstavku med kamenčki in školjkami pričarajo poletne spomine.

 

 

Izdelek št. 26: Razigrana umirjenost

Ogrlica iz fimomase je ročno delo učencev 1. in 6. razreda. Izdelana je iz treh različnih barv, ki so skupaj ustvarile unikatno kombinacijo. Najprej so učenci izoblikovali kroglice, ki so jim naredili še luknjice in jih spekli v pečici. Nizanje kroglic na vrvico in dodajanje detajlov pa je pričaralo čudovito ogrlico. Ogrlici so priloženi tudi ročno izdelani leseni uhani, ki bodo zagotovo pritegnili številne poglede.

 

Izdelek št. 27: Jesenska klasika

Druga ogrlica je narejena iz naravnih materialov nanizanih na trak. Njena barvna kombinacija nas spominja na pretekle jesenske dni. Poleg ogrlice se v kompletu nahajajo tudi čudoviti, ročno izdelani leseni uhani.

 

 

 

Izdelek št. 28: Set božičnih krogel

Novoletne bunkice oziroma okraski, izdelani iz odpadnih žarnic in papirnih odpadkov iz luknjačev, z dodatkom bleščic. Izdelke smo cele 3 dni pridno in s srcem izdelovali učenci in učitelj 2., 3. in 4. razreda.

 

 

Izdelek št. 29: Slika »Breze«

Slika breze predstavlja izdelek, ki ne bo popestril zgolj stene, temveč celoten prostor. Slika je tudi osrednja tema pogovora, pri katerem pa lahko podarite, da znajo učenci Osnovne šole Ljubo Šercer izdelati tudi takšno umetnino. (mere: 90cm x 70cm)

 

 

Izdelek št. 30: Komplet slik »Gozdne živali«

Medved, lisica in rakun – prikupne živali, ki vas budno opazujejo izza drevesa. Komplet treh slik, ki so jih izdelali učenci višjih razredov, že čaka, da popestri vašo steno. (mere: 35cm x 28cm)

 

Izdelek št. 31: Par modernih pručk

Pručka je zagotovo nepogrešljiv pripomoček v vsakem domu ali pisarni, ki ga lahko uporabljajo prav vsi – od najmlajših do najstarejših. Moderni dizajn para pručk pa bo zagotovo poskrbel, da ju bo opazil vsak obiskovalec.

 

 

Izdelek št. 32: Lesena novoletna jelka

Leseno novoletno jelko so izdelali učenci 9. razreda, ki se že pridno pripravljajo na vstop v srednjo šolo. Toplino lesa lahko v vaš dom ali pisarno prinese prav ta jelka, ki bo decembrski čas naredila še bolj prijeten. (višina: 150 cm)

 

 

Izdelek št. 33: Kvačkani medved

Izjemno mehak, ročno kvačkan medved, ki je na šolo prišel kot donacija s strani matere učenca 8. razreda. Prikupen medvedek išče nov dom, kjer bo zagotovo razveselil vsakega otroka. (višina: 70 cm)

 

 

 

 

Izdelek št. 34: Klubska mizica »Darilo od boga«

Klubska mizica, izdelana iz smrekovega lesa, epoksi smole in kronskih zamaškov bo zagotovo našla prostor v vašem domu ali pisarni. S svojo posebnostjo bo pritegnila številne poglede in bila zagotovo osrednja tema pogovora.

 

 

Izdelek št. 35: Hotel za žuželke

Luksuzni hotel za žuželke bo zagotovo osrednji predmet vašega vrta, ki bo poskrbel, da boste lahko v izbrani družbi opazovali, kako obiskovalci hotela skrbijo za naravno ravnotežje v vrtu. (mere: 70cm x 60cm)

 

 

Skip to content