DELOVNI DAN V PPVI 2

22. 10. 2020 | Arhiv novic 2020-21

V sredo smo imeli v oddelku PPVI2 prvi delovni dan, ki smo ga že komaj čakali.. Zjutraj smo si naprej ogledali nenavadne pripomočke in sestavine, ki smo jih potrebovali za ta dan: milo, škrob, olje, barve, bleščice, vrečke, gumbi,… Učenci so z zanimanjem spraševali, kaj bomo izdelovali. A najprej smo se oblekli v majice za ustvarjanje, nato prebrali navodila in pričeli z delom. Izgledali smo kot raziskovalci v laboratoriju, saj smo odmerjali, prelivali, mešali, malo pobrisali po mizi, pa spet dodajali…

Najprej je nastal plastelin, ki je lepo dišal, saj smo mu dodali milo. Obarvali smo ga najprej modro, nato en del rumeno, ter ga seveda takoj preizkusili in bili z izdelkom zadovoljni. Naslednje so bile na vrsti plastenke za pomirjanje, v katerih smo zmešali vsak malo drugačne sestavine. Nekateri so v plastenko dodali še bleščice, gumbe, perle in druge majhne dodatke, nato pa smo zamaške dobro zalepili na plastenko s silikonom. Vsako plastenko smo opazovali in opisovali, kaj se v njej dogaja, saj so nekatere izgledale kot vihar, pri drugih pa so se delci počasi premikali. Izdelali smo tudi senzorne vrečke, ki smo jih prav tako napolnili z različnimi drobnarijami ter veliko mila. Vrečke so na dotik zelo pomirjajoče, lahko pa služijo tudi kot pripomoček za igro.

Ob koncu dneva smo si v učilnici pripravili pravi mali senzorni kotiček – zagrnili smo okna, poslušali pomirjajočo glasbo, ugasnili luči in prižgali manjše lučke, ki so obsvetljevale prostor. To je bilo posebno in kar malo čarobno doživetje.

                                                                                                                                                                                                                                    Razredničarka Anita Marinko

Skip to content