DAN ZEMLJE

24. 4. 2023 | Arhiv novic 22-23

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Tema leta 2023 je Vlagajmo v naš planet. Tema svetovnega dneva Zemlje opozarja na to, kako pomembno je, da svoj čas, sredstva in energijo namenimo reševanju podnebnih sprememb in drugih okoljskih vprašanj. Vlaganje v naš planet je nujno za njegovo zaščito in najboljši način za utiranje poti v uspešno prihodnost. (vir:https://sl.wikipedia.org/wiki/Dan_Zemlje)

O vsem tem in še o marsičem smo se pogovarjali v petek, 21.4.2023, ko smo v PPVI 3. skupina dan posvetili našemu planetu. Poudarek je bil na pravilnem obdelovanju zemlje ter zasajanju zelenja. Učenci so uredili šolski talni vrt, uredili okolico zunanje učilnice ter posadili luštrek, rabarbaro ter sibirsko borovnico. Tako je naš vrt pridobil nekaj zelenja, s časom pa tudi sestavine za pripravo okusnih jedi.

Del dneva smo namenili tudi recikliranju odpadnih materialov. Tako so učenci iz odpadnih kovinskih zamaškov ob pomoči učiteljic izdelali oznake za talni vrt in dekoracijo za okenska korita v obliki rožnih cvetov.

Učenci so bili tako kot vsako leto, tudi letos zelo pridni v tednu akcije OČISTIMO SLOVENIJO in so s svojo aktivno vključenostjo pri urejanju in čiščenju okolice šole pripomogli k lepši in boljši prihodnosti brez odpadkov.

 

 

Zapisala:

Ana Jarni

Razredničarka PPVI 3. skupina

Skip to content