DAN ROMOV

23. 4. 2024 | Novice

Letos je obeležitev mednarodnega dneva Romov potekala na zelenici v Gaju, ki jo je organizirala Ljudska univerza ob pomoči občine Kočevje. Na povabilo smo se z veseljem odzvali.

Tako so naši učenci 8. aprila nastopili na prireditvi, ki je potekala na velikem odru v središču mesta Kočevje. Učenci so pod mentorstvom romske pomočnice pripravili plesno in glasbeno točko. Pod mentorstvom strokovne delavke za delo z učenci Romi pa so učenci in učenke prebrali nekaj romskih povedi, ki so jih sami prevedli v romščino. Učenci so s svojimi točkami navdušili občinstvo. Največje navdušenje sta požela učenca 8. in 9. razreda, ki sta s svojo glasbeno točko prav zagotovo izstopala. V ritmu hip hopa sta skozi besedilo predstavila svoj pogled na življenje Romov.

Skozi celo šolsko leto učenci Romi sodelujejo pri različnih dejavnostih, ki potekajo na šoli. Uspešni so na različnih področjih, najbolj izrazito na likovnem, glasbenem in plesnem. Učitelji jih spodbujajo, da sodelujejo na različnih šolskih tekmovanjih in natečajih. Pri tem se lahko izkažejo z dobrimi in odličnimi rezultati. Sodelujejo v okviru različnih prireditev, tako šolskih kot zunajšolskih.

Skip to content