2. APRIL – SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU

3. 4. 2024 | Novice

 »Vzpostavimo vključujočo družbo za osebe z avtizmom je slogan mednarodne organizacije Autism Europe, katere članica je tudi Zveza za avtizem Slovenije.

Ob drugem aprilu želimo opozoriti skupnost na vključevanje oseb, ki so skrbi potrebne, da podpre šibke in jim omogoči kvalitetno vključevanje, skladno z zmožnostmi vsakega posameznika. Medsebojna povezanost skupnosti je zelo pomembna za razvoj in rast vsakega člana. Čas je, da verjamemo, da vsak na tem planetu nekaj zmore – tudi otrok, mladostnik ali odrasla oseba z avtizmom. Vsakdo naj dobi priložnost, da to kar zmore, tudi dela. Mar nam mora biti za vsakega posameznika in njegovo srečo. Otroke, mladostnike in odrasle osebe z avtizmom je potrebno vključevati v igro, v izobraževanje, na delovna mesta in v družbo. Vsak od nas pa nosi v sebi to moč povezovanja, vključevanja in skrb za druge.

V ta namen smo se v šolski telovadnici zbrali in si po uvodnem nagovoru mentorice Šolske skupnosti, ogledali krajši dokumentarni film, z naslovom Avtizem (RTV Slovenija, dokumentarni film 21. 2. 2022).

Prisotni učenci so z zanimanjem spremljali zgodbe otrok, mladostnikov in odraslih oseb z avtizmom. Po ogledu so ugotavljali, kako zelo pomembno je, da vsak posameznik dobi priložnost, da pokaže kaj zmore in kaj so njegova močna področja. Da spodbujamo njihovo vključenost in jih podpiramo pri izražanju.

Mentorica Šolske skupnosti:

Ingrid Starc

Skip to content