TEHNIŠKI/DELOVNI DAN: MALI PODJETNIKI

9. 2. 2024 | Novice

V petek, 9. 2. 2024 je na OŠ Ljubo Šercer potekal tehniški/delovni dan z naslovom »Mali podjetniki«. Tehniški/delovni dan z naslovom »Mali podjetniki« je bil namenjen razvijanju podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti preko različnih dejavnosti ter učenju veščin timskega dela.

Uvodoma so učenci spoznali osnovne podjetniške pojme in se preizkusili v tehnikah ustvarjanja podjetniških idej. Pri tem so razvijali tudi veščine timskega sodelovanja in nastopanja, saj so svoje ideje predstavili tudi ostalim sošolcem. Izkazalo se je, da imajo naši učenci zelo zanimive ideje in rešitve za vsakdanje probleme, hkrati pa tudi številne zamisli glede prodaje in trženja izdelkov.

V nadaljevanju so učenci preko igre in praktične zaposlitve razvijali potrebne veščine za zasnovo in dokončanje končnega izdelka. Pod vodstvom mentorjev so izdelovali različne inovativne izdelke, spoznavali različne poklice v podjetništvu, končne izdelke pa bodo kasneje skušali prodati na čim bolj kreativen način. Poudarek tehniškega/delovnega dne je bil na ponovni uporabi materiala oziroma izdelavi izdelkov iz odpadnega materiala, pri tem pa smo poskušali učence navaditi, da lahko tudi brez večjih stroškov ustvarijo izdelek, ki nosi določeno vrednost.

Zapisal Jan Čibej

 

Skip to content