NAŠA UČITELJICA JE BILA MARMELADA

9. 11. 2023 | Novice

Učenci 6. razreda so pri gospodinjstvu spoznavali načine konzerviranja. Za ocenjevanje znanja so imeli težko nalogo – v parih so si izbrali recept in pripravili marmelado!

V torek je kar frčalo po kuhinji od našega navdušenja, medsebojnega sodelovanja in hitrih rok, ki so poskrbele, da je iz različnih vrst sadja nastal odličen namaz. Nastala je jagodna marmelada, ki je sploh ni bilo potrebno dodatno sladkati, saj so jo jagode že dodobra posladkale. Uporabili smo zamrznjene jagode, saj sveže niso več v prodaji. Prav praznično je zadišala jabolčna marmelada s cimetom, ki je nastala iz dveh velikih jabolk. Tretja marmelada pa je nekaj posebnega… Prepričani smo, da take še niste jedli! To je bananina marmelada s cimetom in vanilijo. Zanjo smo porabili kar tri kilograme banan, ki so brez olupkov tehtale le 1,5kg. Te marmelade je nastalo največ!

Kozarčke smo ustrezno očistili, sterilizirali, napolnili ter dobro zaprli. Pokrili smo jih s krpo, ter jih pustili v kuhinji, da so se dodobra ohladili. 

Sedaj pa nas čaka le še najboljši del – preizkušanje naše marmelade! Mmmmmmm, morda na palačinkah?

Zapisala Anita Marinko

Skip to content