1. ŠOLSKI DAN

1. 9. 2022 | Arhiv novic 22-23

Po dolgih počitnicah so tako učenci kot zaposleni že nestrpno pričakovali prvi šolski dan. Danes so nam zato polni hodniki nasmejanih obrazov v OŠ Ljubo Šercer pričarali sonce.

V šolski telovadnici je z uvodnim nagovorom učence in ostale goste toplo pozdravil učenec 4. razreda. Še posebej je pozdravil 18 učenk in učencev, med njimi tudi 5 pogumnih prvošolčkov, ki so danes prvič prestopili prag naše šole. S spodbudnimi besedami je v novo šolsko leto učence pospremila gospa ravnateljica, Barbara Poje, na ta pomemben dan pa je šolo obiskal in učence nagovoril tudi gospod župan, dr. Vladimir Prebilič.

Kmalu zatem se je zaslišala glasba in pred gledalci se je pojavila Mojca Pokrajculja. Slovenska ljudska pravljica se je na našem prizorišču dobro končala, saj je naša Mojca kljub težavam na koncu le dobila nov lonček. Ta pa ni bil prazen – v njem so se znašli krajcarji, na katerih so bila zapisana imena naših učencev. Po ogledu video posnetka, s katerim smo obudili spomine na dogajanje v preteklem šolskem letu, ter spoznavanju zaposlenih šole, je vsak učenec dobil svoj krajcar. Z razredničarkami so se nato odpravili v svoje učilnice, kjer so bolje spoznali tudi svoje sošolke in sošolce.

Ustanoviteljica šole Občina Kočevje je vsem prvošolcem podarila beležke in zastavice, Zadruga  zakladi Kočevske pa je vsem učencem posladkala dan s kočevskimi bombicami, s sokom in hruškami, za kar se iskreno zahvaljujemo.

S pogledom zazrtim v prihodnost si zaposleni OŠ Ljubo Šercer želimo, da bo leto, ki pred nami, mirno, zdravo, polno dogodivščin in lepih trenutkov.

 

                                                                                                                                                                                                                            

Skip to content