Otroška gledališka mini karavana

24. 6. 2020 | Nerazvrščeno

Dogodek »Otroška gledališka mini karavana« je tradicionalen dogodek, katerega začetnica je Osnovna šola Ljubo Šercer, ki je bila tudi tokratna organizatorica. Pri tem dogodku gre za sodelovanje učenk in učencev osnovnih šol iz kočevskega območja. Torej, Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Zbora odposlancev, Osnovne šole Ob Rinži ter Osnovne šole Ljubo Šercer. Namen tovrstnega sodelovanja je širjenje kulture v našem okolišu na področju igre in gledališča.

V letošnjem šolskem letu se je 76 učenk in učencev pod vodstvom mentoric preizkusilo v gledaliških nastopih, dva učenca pa tudi v vlogi povezovalca dogodka. Osnovna šola Stara Cerkev se je predstavila z igrama »Čebelica in čmrlj« skupine Nabriti Mulci ter »Čubibubi« skupine Lutkovna skupina Osnovna šola Stara Cerkev. Osnovna šola Zbora odposlancev je nastopala z igrama »Jaz sem najmočnejši« skupine Gledališki krožek 3. razreda in »Povodni mož« skupine Humetag. Osnovna šola Ob Rinži se je predstavila z igrama »Medved, ki ga prej še ni bilo« skupine Fiagole ter »Kdo tako grdo poje?« skupine Tok Tok.  Osnovna šola Ljubo Šercer je svoj nastop predstavila z igro »Kako so pulili repo« skupine Mavrično gledališče. Nekatere gledališke igre so bile delo mentoric, ostale pa so priredbe znanih avtorjev oziroma ljudskih pravljic.

Dogodek ni tekmovalnega značaja. S tem imajo možnost sodelovanja, nastopanja in izražanja skozi gledališko igro tudi učenke in učenci, ki šele odkrivajo in razvijajo svoja področja izražanja. Ta pa se lahko pokažejo tudi kot njihova močna področja. Otroška gledališka mini karavana tako omogoča sodelovanje in nastopanje učenkam in učencem, ki ob vseh tekmovalno naravnanih dogodkih, te možnosti morda ne bi imeli.

 

Skip to content