USTVARJALNE DELAVNICE V PPVI2

26. 4. 2023 | Arhiv novic 22-23

Tokrat nismo ustvarjali z barvami in čopiči, ampak iz testa. Prijazni očka Mladen se je ponudil, da nam popestri dan s predstavitvijo svojega poklica- kuharja. Dekleta in fanta so bili takoj ZA in glavna ideja PICA!
Pogovorili smo se o okusih in željah. S čim vse lahko obložimo to priljubljeno jed revnih Italijanov, ki že dolgo ni več hrana za reveže! Ker smo vedeli, da bo g. Mladen pripravil testo, smo se mi lotili seznama ostalih surovin in se odpravili v trgovino. V razredu smo pripravili mizo in prt, pekače, moko, olje, valjar in vse potrebne dodatke za okusnejšo jed, z glavno začimbo origanom brez katere pice ni. Sledil je higienski protokol z umivanjem rok in predpasniki. Kako testo diši, kako je mehko, kakšne oblike bo? G. Mladen je, oblečen v kuharja, kot se spodobi, prevzel vodenje skozi postopek priprave. Najprej občutek za testo, valjanje, vlečenje, mokanje… Lucija je uživala ob drobljenju in posipanju origana. Manca in Anika sta mazali paradižnikovo omako. Špela in Tinkara sta pod budnim očesom delovne terapevtke Petre razporedili salamo. Sledil je še sir, pa malo gobic in koruze. Ko so bili napolnjeni vsi pekači, je glavni kuhar prevzel peko. Medtem so učenke pospravile mizo, sestavine in pripravile jedilnico.
Sledilo je prijetno druženje ob odlični pici, domačem jabolčniku in klepetu. Še debelo uro smo skupaj ustvarjali prijetne spomine.
Hvala očiju Mladenu in sestrici Aniki za obisk, kuharsko ustvarjalnico in klepet.

Ustvarjalne delavnice v PPVI2

Lucija, Manca, Špela, Tinkara s Petro, Ireno in Valerijo

Skip to content