TOPLI DECEMBRSKI DNEVI

14. 12. 2023 | Novice

Letošnji december ni samo temperaturno topel, kot smo v 6. razredu ugotavljali z merjenjem temperature zunaj in v naši učilnici pri urah naravoslovja. Tudi naša učilnica je dobila posebno toplino in čar domačnosti, ko je vanjo prišel poseben izdelek učencev. Pod mentorstvom učiteljice Mine in učitelja Jana so učenci pri tehniki izdelali repliko kamina! Samo poglejte ga, kako je lep… Že sam pogled nanj ogreje telo in srce!
 
Izdelali so ga iz stiroporja, kartona, lesa, vanj pa so vložili veliko truda. Popestrili so ga s srčki in zeleno girlando, na vrh pa postavili mnogo voščilnic, ki so jih narisali sami.  Zapolnili z raznoraznimi motivi, v njihovi notranjosti pa se že skrivajo lepe misli za naslovnike. Ena od učenk našega razreda pa ima poseben dar za risanje. pa ne samo to – njene ideje so… lahko bi rekli nezemeljske! Ustvarila je celo serijo voščilnic, v katerih nastopajo vesoljčki, ki se očitno prvič srečujejo z našim veselim decembrom. Čudijo se okrašeni smrečici, jo postavijo na glavo in tudi odpeljejo eno na svoj planet! Kdo bi si mislil, da je lahko naš običaj okraševanja smrečice tako zanimiv.
 
Smrečica je okrašena že od začetka decembra, pa vendar tudi ni popolnoma navadna. Okrašena je s čokoladnimi bomboni, kartonastimi medenjaki in pleteno verigo, ki so jo učenci skvačkali sami. Prav vsi so se namreč letos naučili kvačkati osnovno verigo, eden od učencev pa je skvačkal kar 45 metrov dolgo verigo! To pa je zagnanost! Če je motivacija dobra… je vse mogoče.
 
Vsak okrasek, ki smo ga prinesli, izdelali in delili s svojimi sošolci in učiteljicama, dodaja naši učilnici prijetnost, čarobnost in občutek domačnosti. 
 
Učiteljici sva na učence izredno ponosni! Skupaj smo pričarali zares lepe praznične dni, za katere si kar zaželiš, da nebi minili.
 
Zapisala Anita Marinko
Skip to content