NOVOST: E-KNJIŽNICA OSLS (COBISS)

27. 7. 2015 | šolska knjižnica

E-ŠOLSKA KNJIŽNICA OŠ LJUBO ŠERCER

Šolska knjižnica OŠ Ljubo Šercer je postala polnopravna članica sistema COBISS (Kooperativni online bibliografski sistem in servisi). Slovenski knjižnični informacijski sistem COBISS.SI sooblikujejo Institut informacijskih znanosti (IZUM) kot knjižnični informacijski servis in knjižnice, ki sodelujejo v sistemu vzajemne katalogizacije. V sistemu vzajemne katalogizacije COBISS.SI sodelujejo:

  • nacionalna, univerzitetne in visokošolske knjižnice,
  • splošne knjižnice,
  • specialne knjižnice,
  • šolske knjižnice.

Sistem COBISS je virtualna knjižnica, ki nam je na voljo 24 ur na dan vse dni v tednu. Gradivo je računalniško obdelano po mednarodnih bibliografskih standardih in je vidno v vzajemni bazi COBIB.SI, ki je dostopna preko spleta.

Kaj nam nudi sistem COBISS?

Vpogled v gradivo naše šolske knjižnice je tako mogoč od kjerkoli, kjer je možen dostop do spletnih strani. Tako lahko pogledamo, ali naša knjižnica ima določeno gradivo in ali je možna izposoja. Če boste direktno iskali gradivo preko sistema COBISS, poišči našo knjižnico pod imenom OSLS ali Osnovna šola Ljubo Šercer.

Vsi učenci in zaposleni so vpisani v šolsko knjižnico in v  COBISS program.

Gradivo si lahko izposodite za 21 dni. Gradivo lahko tudi podaljšate. Razen gradivo za bralno značko. Knjižnično gradivo je opremljeno s črtnimi kodami glede na posodobljen sistem COBISS3.

Učenci bodo prvič prejeli članske izkaznice, s pomočjo katerih si gradivo izposojajo in vračajo. Vpis je brezplačen, članarine ni. Izgubo izkaznice je treba takoj sporočiti knjižničarki.

*OPOMBA: Katalog našega knjižničnega gradiva je še v izgradnji in se dnevno dopolnjuje.

 

šolska knjižničarka Anita Marinko

Skip to content