ŠPORTNI DAN: NOGOMET IN PREMAGOVANJE NARAVNIH OVIR

22. 6. 2023 | Arhiv novic 22-23

Danes, v četrtek, 22. 6. 2023, smo na naši šoli izvedli 5. športni dan in sicer nogomet ter premagovanje naravnih ovir. Zaradi deževnega vremena v preteklih mesecih, smo ga morali izvesti tik pred koncem pouka. Datumu primerno je bilo tudi vreme, saj je bilo za dejavnosti na prostem kar prevroče.

Učenci NIS so se udeležili nogometa, pri izvedbi katerega nam je pomagala Medobčinska nogometna zveza Ljubljana v sodelovanju z NK Kočevje. Učenci so najprej izvedli nogometno ogrevanje, sledil pa je nogometni poligon ter štafetne igre. Po malici je bila do konca športnega dneva na vrsti igra, v kateri so otroci še posebej uživali. Delo je bilo skozi celo dopoldne zaradi vročine in sonca prilagojeno tako, da smo po vsakih petnajstih minutah aktivnosti naredili odmor v senci, kjer so si učenci lahko potešili tudi žejo.

Učenci PPVI so se preizkusili v premagovanju naravnih ovir. Pot nas je vodila po Podgorski ulici, mimo Črne jame do obračališča. Manjša skupina je ostala v gozdičku, hodila po koreninah, skalah,.. Velika večina se je napotila preko travnika do pasjega poligona ter po gozdni poti do studenca. Okoli studenca je bilo kar nekaj naravnih ovir. Učenci so lovili ravnotežje na podrtem hlodu, se v dolino spustili s hojo po koreninah, se izmuznili skozi špranjo dveh »zaljubljenih« dreves ter preskakovali potok. Nekatere ovire so ostale nepremagane, saj sta dva udeleženca pri prečkanju studenca zabredla v vodo. Še sreča, da je bil dan vroč in sta se hitro posušila. V gozdičku smo pomalicali in po gozdni poti odšli nazaj proti šoli.

Vodja športnega dneva:

          Sašo Ivetič

Skip to content