RONI, MALI VELIKANSKI PES

V torek, 13.2.2018, je v šolski knjižnici potekala prav posebna pravljična ura. Zakaj prav posebna? Ker sva z učencem Edvinom Djuvelekom prebrala pravljico, katere avtor je prav on.

Zgodbo z naslovom: »Roni, mali velikanski pes« so poslušali učenci posebne programa 2. skupine ter učenci 2., 3., 4, in 5. razreda. Edvin nam je na začetku povedal, od kje je črpal svoj navdih za pisanje ter nam zaupal glavno sporočilo pravljice: »Čeprav sem za druge videti majhen, sem v svoji duši veliko večji!« Učenci so z zanimanjem poslušali pravljico o malem posvojenem psu Roniju, ki nikakor ne zraste tako velik kot so njegovi bratci in sestrice. Zato je žalosten in razočaran. Njegov veliki brat Rambo mu predlaga rešitev in na koncu zgodbe je Roni srečen in vesel kuža. Edvin si je prislužil velik aplavz.

Po prebranem sva učence povabila k poustvarjanju. Vsak je prispeval svojo ilustracijo, ki jo bomo uporabili pri izdelavi knjige. Z Edvinom sva se namreč zmenila, da ustvarimo šolsko izdajo knjige po njegovi pravljici.

Komaj čakamo, kakšen bo končni rezultat našega dela.

 

 

 

 

Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content