REGIJSKO TEKMOVANJE MLADIH TEHNIKOV

12. 4. 2024 | Novice

V sredo, 11. 4. 2024 je na OŠ Ljubo Šercer potekalo regijsko tekmovanje mladih tehnikov, katerega organizatorica je bila v letošnjem šolskem letu naša šola. Priprave na izvedbo tekmovanja so potekale že kar nekaj časa pred izvedbo, v zadnjih dneh pa smo skrbno pripravili učilnice za tekmovalce in mentorje, zagotovili ustrezno orodje in sklenili zadnje dogovore za sprejem tekmovalcev in njihovih mentorjev. Na tekmovanju je sodelovalo 38 učencev iz različnih šol naše regije: OŠ Ljubo Šercer Kočevje, OŠ Milke Šobar Nataše, OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, OŠ Mirna, OŠ Brežice, OŠ Ane Gale Sevnica in OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško. Tekmovalci so na našo šolo prispeli okrog 9. ure, si privoščili malico, bili deležni uvodnega pozdrava ravnateljice, ge. Barbare Poje ter si ogledali krajšo predstavo z naslovom »Zmeda v srcu«, ki so jim jo predstavili gledališčniki OŠ Ljubo Šercer.

Mentorji smo svoje tekmovalce nato pospremili v učilnice, v katerih je potekalo tekmovanje v obdelavi posameznih gradiv, nato pa se je tekmovanje začelo. Učenci so imeli na voljo dve šolski uri, da pokažejo svojo spretnost v obdelavi posameznih gradiv. Tekmovali so v različnih kategorijah: obdelava lesa, obdelava kovin, obdelava tekstila, obdelava papirja, konstruiranje z zbirko LEGO, risanje s programom Qcad, posebni program nižja stopnja in posebni program višja stopnja. Po dveh napetih urah, je prišel čas za sprostitev in odhod na kosilo.

V času kosila je strokovna komisija posamezne tekmovalne kategorije ocenila tekmovalne izdelke. Na podlagi sklepov strokovnih komisij smo organizatorji tekmovanja nato pripravili priznanja in nagrade za vse udeležence tekmovanja, ki smo jih pred odhodom tekmovalcev na svoje matične šole podelili v šolski telovadnici.

Zahvala za pomoč pri organizaciji gre tudi Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in seveda našim sponzorjem (podjetje Intersocks d. o. o., podjetje Tiskarna Kočevski tisk d. o. o. in Javnemu zavodu za turizem in kulturo Kočevje), ki so z donacijami omogočili obdaritev tekmovalcev.

Izjemno uspešni so bili tudi učenci naše šole, saj se jih je na državno tekmovanje udeležilo kar sedem! Gal, Nives, Tia, Adnan, Jan, Aleksandra in Blažka, čestitamo!

  

Skip to content