PODELITEV PRIZNANJ IN NAGRAD BRALNE ZNAČKE

8. 5. 2023 | Arhiv novic 22-23

V ponedeljek, 8.5.2023, smo na OŠ Ljubo Šercer podelili priznanja in knjižne nagrade učencem, ki so osvojili Bralno značko. V letošnjem šolskem letu je bralno značko opravilo 35 oz. 61% učencev.

Učenci so se po malici začeli zbirati v šolski telovadnici, kjer jih je pričakala naša današnja gostja ga. Vesna Draginc. Ga. Vesna je pisateljica, poleg tega pa je počela in počne v življenju mnogo zanimivih reči. Bila je zaposlena v policiji, kot policistka in kriminalistka, na Centru za socialno delo in sedaj trenutno v Varni hiši. Skozi svojo poklicno pot, je srečala in spremljala veliko ljudi, predvsem otrok, ki so bili v različnih stiskah in težavah. Zgodbe, ki jih je spremljala, so jo navdihnile, da je napisala pravljico o Palčku Migetalčku s čarobnimi čeveljčki. Le-to je prebrala tudi nam, učenci pa so jo z veseljem poslušali. Palček nam je sporočil, da je pomembno, da se zavedamo, da je vedno nekje nekdo, s katerim se lahko pogovorimo. Učenci so nato pisateljici postavili en kup zanimivih vprašanj, tako da smo jo še bolje spoznali. Prišel je čas, da učencem čestitamo in jim razdelimo priznanja ter knjižne nagrade. Vsak učenec je od gostje prejel še pobarvanko Palčka Migetalčka. Sledila je še skupna fotografija s pisateljico in sladko presenečenje – mafini, ki so bili okrašeni s sliko naslovnice prebrane knjige.

Še enkrat se lepo zahvaljujemo naši gostji za obisk, čudovito zgodbo s pozitivnim sporočilom in knjigo o Palčku Migetalčku, ki bo sigurno zasedla posebno mesto v naši knjižnici.

Za konec pa še misel našega priljubljenega pesnika Toneta Pavčka: »Če ne bomo brali, nas bo pobralo,« Zato (p)ostanimo bralci ter uživajmo v knjigah, ki nam pomagajo bolje razumeti sebe in svet okoli nas.

Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content