PODELILI SMO PRIZNANJA BRALNE ZNAČKE

16. 5. 2024 | Novice

Na naši šoli se zavedamo, da bralna pismenost odpira vrata v svet, zato se trudimo učencem približati ljubezen do knjige in brane besede. V projektu Bralne značke sodelujemo že vrsto let in tudi to šolsko leto ni bilo drugače. Lahko se celo pohvalimo, da je bralno značko opravilo največ učencev v zgodovini šole, teh je bilo 47 oz. 75%. Med njimi so bili 3 zlati bralci, ki so brali vseh devet let osnovnega šolanja. Bralno značko je s pomočjo romske pomočnice, zaključilo tudi veliko romskih otrok.

Na dan podelitve priznanj, nas je obiskala ga. Nina Ilič in lahko rečemo, da nam je pričarala prav posebno medeno podelitev bralne značke. Gospa Nina se ukvarja z mnogo zanimivimi stvarmi, med drugim je tudi pisateljica, apiterapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok in še bi lahko naštevali. Predstavila nam je svoji knjigi, pravljico z naslovom Ekrams ter priročnik Apipedagogika in apiterapija za otroke. Pravljico nam je tudi prebrala in zaupala, da je v bistvu resnična zgodba. Občudovali smo lahko svečano čebelarsko obleko, se namazali z zdravilno medeno kremo ter se posladkali z medom, ki še ni bil pretočen v kozarec in bil je res slasten. Učenci so gostji postavili tudi nekaj vprašanj in jo tako bolje spoznali. Izvedeli smo, da v težkih trenutkih vedno vzame v roke pisalo in svoje občutke prelije na list papirja. In da zgodbe piše že od malih nog. Nekoč je njena zgodba olajšala življenje dečku, ki je bil boj z neozdravljivo boleznijo. Z veseljem bi poslušali še kakšno prigodo gospe Nine, pa nas je že malo preganjal čas.

Sledila je podelitev priznanj in knjižnih nagrad bralnim značkarjem, pri čemer mi je pomagala naša gostja. Učencem še enkrat čestitam, hkrati se lepo zahvaljujem gospe Nini za čudovit zaključek bralne značke!

Maša Luteršmit

 

»Veliko malih stvari obstaja, ki povzročijo, da tvoj svet raste.
Ljubezen do knjig je najboljša izmed.«
Jacqueline Kennedy

Skip to content