Obvestilo staršem – samotestiranje učencev

2. 11. 2021 | Obvestila

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada RS Slovenije na seji 27.10.2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT pogoj) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS CoV-2 (Ur. L. RS, št. 170/2021). Posledično je Ministrstvo za zdravje objavilo Protokol za samotestiranje učencev v osnovnih šolah.

Povzemamo, da poteka samotestiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za vse učence v osnovnih šolah in za učence, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa vzgoje in izobraževanja.

Samotestiranje učencev je prostovoljno in brezplačno. Izvaja se dvakrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih in sredah v domačem okolju. Učencu od 29.10.2021 pripada 10 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v zavod.

Prostovoljno se samotestirajo učenci, ki niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev. Pogoj za samotestiranje je, da se učenec počuti zdrav, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov mora učenec oz. njegovi starši poklicati ambulanto izbranega osebnega zdravnika. V primeru pozitivnega rezultata testa starši prav tako obvestijo izbranega osebnega zdravnika, obvestijo tudi ravnatelja šole.

Prosimo vas, da samotestiranje dosledno izvajate ter upoštevate vsa navodila za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS CoV-2.

Lep pozdrav!                                                                                                                                                                       

Barbara Poje,

                                                                                                                                                                                           ravnateljica

Skip to content