OBISK ZDRAVSTVENEGA DOMA

16. 11. 2022 | Arhiv novic 22-23

V četrtek, 10.11.2022, smo učenci PPVI2 in PPVI3, učiteljice ter naša delovna terapevtka, obiskali Zdravstveni dom Kočevje. Natančneje smo si ogledali urgenco in sicer reanimacijski prostor, opazovalnico in na koncu tudi reševalno vozilo.

Vodja urgence nas je prijazno sprejel in nas najprej odpeljal v reanimacijski prostor. Tu nam je razložil, da sem pripeljejo paciente, ki so v najbolj kritičnem stanju in jih morajo oživljati. Pokazal nam je, kako delujejo aparature ter nas podučil, kako ravnamo, če se osebi v grlu zatakne kak tujek. Nato smo odšli v prostor, ki se imenuje opazovalnica. Tu se je nekaj učencev javilo za merjenje pritiska, ki je bil pri vseh učencih »odličen«. Pokazali in razložili so nam tudi, kako opravijo infuzijo. Na koncu nas je čakal najbolj zanimiv del, ogledali smo si reševalno vozilo. Reševalec nam je pokazal, kje se nahajajo posamezne aparature in zdravila. Naša učenka se je tudi prostovoljno ulegla na ležalnik in se kot poškodovanka pustila zapeljati v rešilca. Prižgali so tudi lučke in za kratek čas še sireno. Nato smo se prijazno poslovili, saj je bil čas za odhod v šolo.

Še enkrat se lepo zahvaljujemo za prijazen sprejem zaposlenih v zdravstvenem domu in zelo koristno predstavitev njihovega dela.

 

Zapisali Maša Luteršmit in Petra Hočevar

Skip to content