OBISK DSO RIBNICA TER SREČANJE S PRVO RAVNATELJICO NAŠE ŠOLE

16. 1. 2023 | Arhiv novic 22-23

V želji, da okrepimo sodelovanju tudi z Občino Ribnica, domačim krajem nekaterih naših učencev, smo želeli obiskati stanovalce DSO Ribnica. Žal nas je v mesecu decembru prehitela gospa Korona. Nič zato, smo dejali. Saj se snidemo lahko tudi v prvih dneh novega leta.

Prevoz nam je omogočila ga. Sonja Rigler (podjetje Finson), za kar se ji iskreno zahvaljujemo. V četrtek, 12. januarja 2023, se je na avtobusu med nastopajočimi učenci čutilo prijetno  vzdušje. Učenci, ki prihajajo iz Ribnice, so bili še posebej veseli, da odhajamo v njihov kraj.

V domu so nas že težko pričakovali. V prostoru se je kmalu zaslišala pesem, učenci so tudi zaplesali in zaigrali na harmoniko. Marsikateri stanovalci doma so pripevali, zasrbele pa so jih tudi pete.

Naš obisk pa je imel tudi prav poseben čar. Med poslušalci je bila tudi ga. Francka Turk, prva ravnateljica naše šole. Pred dobrimi 60 leti je prepoznala učence, ki so se težje učili in so potrebovali drugačen pristop. Skupaj z go. Nado Papež sta prepričali takratne »občinarje«, da ti učenci potrebujejo svojo šolo. Vztrajali sta in kmalu je bila ustanovljena nova šola. Ga. Francka je bila našega pozdrava in majhne pozornosti zelo vesela in je po prireditvi z veseljem pokramljala tako z nastopajočimi kot tudi zaposlenimi naše šole.

Barbara Poje

Skip to content