NOVICE IZ PPVI3

6. 5. 2024 | Novice

Dnevi nam v pomladnem času še hitreje bežijo med prsti in ves čas se nam dogajajo zanimive stvari. Pridno smo zbirali hrano in različne pripomočke za Društvo za zaščito živali,  k čemur nas je nagovorila šolska svetovalna delavka Petra, ki je pripravila tudi druženja s prostovoljkami. Vse skupine posebnega programa smo se združile ob prijetno poučni in dostopni predstavitvi ter zaključili z rajanjem v razredu 1. skupine.

Pri pouku smo vadili izpih s slamico za izboljšanje govoril in ob tem ustvarili zabavne straškote.

Kot vedno z veseljem pripravljali različne dobrote- pečeno kolerabo s krompirjem in rožmarinom, izdelali skuto iz domačega mleka šolske sheme, ki smo jo nadgradili v različne namaze. Ob tem smo uporabili zelišča s šolskega vrta  ter kolerabo šolske sheme sadja in zelenjave.

Ob prvem naravoslovnem dnevu smo se z gozdarjema podali v gozd. Ob gozdnih igrah spoznavali dobrote, ki nam jih ponuja v pomladnih mesecih. Spoznavali razliko med listavci ter iglavci, užitnimi in neužitnimi rastlinami, ter našli čisto pravi rog jelena, mravljišče, duplo v trhlem parobku in se preizkusili pri poznavanju pomladnih znanilcev.

Priskočili smo na pomoč skupini PP2 pri urejanju zeliščne grede, se spopadali s požrešnimi polži in okušali meto, pehtran, drobnjak, stoletno čebulo, prepoznali hrmeliko, timijan in bezgov grm. Ponovili kaj sodi v kompostnik in kaj ne ter pridno pleli vsak po svojih močeh. Z veseljem smo na drugem naravoslovnem dnevu postali raziskovalci in odkrivali življenje v in ob vodi. Merili drevesa, gladili lubje, risali z rastlinami, uživali v hoji po gozdi poti ter se okrepčali z malico.

Obiskali smo učiteljico Ano in učence PP2, da nas naučijo izdelovati papir. Sprva smo bili malce negotovi, ampak pod budnim očesom strokovnjakov iz PP2, smo se tega naučili tudi mi. Hvala za učno uro.

Ker se radi družimo, smo medse povabili učence 6. razreda z učiteljicama Mino in Beti. Kar nekaj časa smo pripravljali oder kamišibaj z zgodbo o dveh prijateljicah, ki po vseh tegobah spoznata, da je prijateljstvo vredno več kot kaj drugega. Kozo trapasto in gos neumno so s pomočjo učiteljice in odra predstavile učenke PP3. V zameno pa sta nam učenki prebrali malo drugačno pravljico o deklici z rdečo kapo- Rdečo kapico. Zaigrali smo še socialno igro, stol na moji desni je prazen, ter zaključili ob zvokih harmonike učenca 6. razreda ter slano sladkimi dobrotami, kot se za druženja spodobi.

Ob dnevu zemlje so učenci likovno ustvarjali, urejali šolsko okolico, presadili sadike in se ponovno seznanili s pomenom varčevanja z vodo, ločevanjem odpadkov, reciklažo materialov in tudi hrane. Najbolj jih je navdušila maketa vulkana, ki jo je izdelala in izpeljala učenka iz PP3, ki zelo uživa ob različnih poizkusih in novostih.

Zbirali smo knjige na pobudo učiteljice Ingrid za šolsko skupnost in se udeležili izmenjave. Pri pouku smo spoznali pomen prihajajočih praznikov in se zadnji dan pouka ob spremstvu staršev podali na kulinarično potovanje…. Bilo je slastno in prijetno!

Dragi starši, iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali, da nam je bilo lepo. Načrtov imamo še veliko, ko jih realiziramo se vam ponovno javimo. Sedaj pa vabljeni k ogledu fotografij!

 

razredničarka PP3 Valerija El Habashy

 

 

Skip to content