NARAVOSLOVNI DAN: SPOZNAJMO PRIMORSKI SVET

15. 6. 2023 | Arhiv novic 22-23

V sredo, 14. 6. 2023, smo se odpravili spoznavati primorski svet. Zjutraj smo se z avtobusom  odpeljali do Seče, kjer smo si ogledali Sečoveljske soline. Skupaj s preostalimi učenci, ki so že bili v šoli v naravi v Seči, smo se nato odpeljali z avtobusom v CŠOD Burja, kjer smo pojedli kosilo. Ker smo bili tako blizu morja, smo seveda morali še do njega in vanj namočiti noge. Učenci, ki so že cel teden v šoli v naravi, so se v njem tudi osvežili. Kar prehitro je minil čas, ko smo se morali posloviti od sošolcev in učiteljev, ki bodo v Seči ostali še do petka. Čisto za konec smo si privoščili še sladoled, saj iz morja pač ne greš, če ne poješ vsaj enega sladoleda 😊 V Kočevje smo se vrnili ob 18.uri in polni vtisov, rahlo opečeni od sonca ter utrujeni po napornem dnevu, odšli domov.

Bilo je lepo a prekratko, da bi se lahko še kopali v morju. Naslednje leto bi se z veseljem vrnili in začofotali v morju.

Učenci, ki pa se niso udeležili naravoslovnega dneva v Seči in so ostali na šoli, so skupaj z učitelji preko knjig in posnetkov spoznavali slovensko primorje. Na koncu so za v vetrolov izdelali še mini akvarij z ribicami, saj je čas poletnih počitnic in obiskov morja nezadržno približuje.

 

Učenci OŠ Ljubo Šercer

         

Skip to content