NA ŠOLI IMAMO VELIKO UMETNIKOV!

9. 3. 2023 | Arhiv novic 22-23

Kot vsako leto je letos potekal 16. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik «Igraj se z mano«.  Na letošnji natečaj je prispelo preko 4900 likovnih del, sodelovalo je 9 držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Severna Makedonija, Slovaška, Ukrajina, Francija, Hong Kong, Italija). Izbranih je bilo 723 umetniški del in med njimi je bil tudi skupni likovni izdelek učenke Rebeke Novak in Jana Hudoroviča. Iskrene čestitke obema !

Likovne izdelke pa smo poslali tudi na  natečaj Tedna možganov, ki se je odvijal v okviru Tedna možganov, vsakoletnega dogodka, namenjenega približevanju nevroznanstvenih vsebin širši javnosti. Letošnji naslov natečaja je bil Na koncu jezika, njegov namen pa je bil spodbuditi mlade k razmišljanju o pomembnosti komunikacije in njene povezanosti z možgani. Na tem natečaju pa smo imeli več nagrajencev, na kar smo vsi zelo ponosni!

Nagrado za zmagovalni izdelek v kategoriji skupinskih izdelkov 2. triade so prejeli:

Roksan Tomc,

RoksanaTomc,

Jan Haler in

Neža Slavec

 

Nagrado je prejela tudi

Rebeka Novak, 3. mesto v kategoriji individualnih izdelkov 3. triade

Likovna izdelka učencev Aneja Žagarja in Klare Remic  se letos žal nista uvrstila med nagrajene izdelke SiNAPSINEGA natečaja: Na koncu jezika. Kljub temu pa sta se izdelka uvrstila v ožji izbor in bi ju želeli razstaviti v prostorih, kjer bo potekal Teden možganov 2023.

Vsem učencem želim še veliko uspehov na umetniškem področju.

Povezava do stripa:

STRIP

 

Koordinatorka obeh likovnih natečajev Sandra Rusec Belaj

Skip to content