MAŠKARE V KNJIŽNICI

16. 2. 2021 | Arhiv novic 2020-21

V okviru projekta Bralni kotiček, so na pustni torek, 16.2.2021, učenci 6. in 7. razreda z razredničarko obiskali šolsko knjižnico. Nekateri  v maskah, drugi ne, pa nič zato, saj smo jih izdelali pri knjižnični uri. Spoznali smo pesnico in pisateljico Zvezdano Majhen ter se pozabavali na najbolj šegav dan v letu.

Zvezdana Majhen se je rodila 9.12.1950, živi in dela v Ljubljani kot samostojna ustvarjalka na področju kulture. Izdala je mnogo pesniških zbirk za otroke, napisala nešteto prispevkov za revijo Zmajček, njene pesmi so uglasbene v številnih CD-ploščah, napisala pa je tudi uganke in pravljice za otroke ter pesniške zbirke za odrasle.

Ob poslušanju njenih in pustnih pesmi, smo na policah poiskali njene pesniške zbirke in uganke ter si jih prebrali. Strinjali smo se, da so njene rime simpatične in hitro gredo v uho. Prelistali smo revije Zmajček in v vsaki našli vsaj en njen prispevek. Ob zvokih »Račk«, smo maškare tudi zaplesale.

Nato pa je sledilo še ustvarjanje. Iz papirnatih krožnikov, kolaž papirja in bleščic, so nastajale zabavne maske. Oglejte si jih med fotografijami. Hitro je minila naša ura, kateri je sledila malica in težko pričakovan pustni krof.  

                                                                                                                                                                                                                         Zapisala Maša Luteršmit

                                                                                                                                                                                                                                                

 

Skip to content