LUTKOVNA PREDSTAVA »MAJHNO TEŽAVO IMAM«

4. 2. 2021 | Arhiv novic 2020-21

V sodelovanju z Kariernim centrom za mlade VšečKAM in GREM, v izvedbi Podjetniškega inkubatorja Kočevje in OE Ljudske univerze Kočevje, so si mlajši učenci ogledali lutkovno predstavo gledališča FRU FRU, z naslovom »Majhno težavo imam«. Lutkovna predstava je bila ena izmed glavnih aktivnosti na kulturnem dnevu, ki smo ga imeli 3.2.2021.

V lutkovni predstavi je nastopal medved, ki je šel k različnim ljudem, saj si je želel pomoči, a ga nihče ni poslušal do konca. Medved je imel težavo, da se je bal teme. Njegov brlog je bil namreč zelo temen in v njem je bil čisto sam. Na pomoč mu je priskočila muha, ki je potrebovala prostor, kjer bo bivala, pa še medvedu je delala družbo.

V lutkovni predstavi seveda nastopajo lutke. Učenci so si pred ogledom lutkovne predstave preko spleta, ponovno ogledali lutkovno predstavo, ki so jo pripravili učitelji na OŠ Ljubo Šercer, za prvi šolski dan. Učenci so poskusili upravljati z lutkami in ugotovili so, da to ni tako enostavno. Veliko je vrvic, lahko se zapletejo, premikati je potrebno roke, noge…kaj hitro gre lahko kaj narobe. Da so lažje sledili lutkovni predstavi »Majhno težavo imam«, so prej poslušali zgodbo z naslovom »Majhno težavo imam« je rekel medved, ki so jim jo prebrale učiteljice. Učenci so spoznali tudi veliko poklicev in pogovorili smo se, kaj bi radi postali, kateri poklic jim je najljubši itd. Igrali so se pantomimo in potrebno je bilo ugotoviti, kateri poklic je pokazal sošolec. Bili so zelo uspešni!

Po ogledu predstave so učenci dobili veliko predlogo medveda in vseh predmetov, ki jih je dobil, ko je hodil naokrog. Učenci so jih pobarvali, izrezali in nastali so čudoviti izdelki. Romska pomočnica Lili Majer je obnovo zgodbe povedala še v romskem jeziku in učenci so bili nad tem lepo presenečeni.

Učencem je bila lutkovna predstava všeč, še bolj pa jim je bilo všeč, ko nas je preko ZOOMA pozdravila gospa Maja Rupnik. Potek kulturnega dne je bil zelo razgiban, poln različnih aktivnosti in minil je zelo hitro.

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                       

 

 

 

 

 

                                                                                                             Vodja kulturnega dne Sandra Rusec Belaj

 

Skip to content