»Konj, ponjo, kana, iha-ha …«

1. 3. 2024 | Novice

Učenci posebnega programa imamo zelo radi konje in imamo zanje vrsto »svojih« poimenovanj, vendar vsi vemo, kaj si želimo in kaj želimo povedati.

V letošnjem šolskem letu smo si zadali, da bomo naš program obogatili z druženjem s konjem na pristen in ljubeč način, za čist medsebojni odnos in pretok energije.

In tako je prišel težko pričakovani četrtek, 29. 2. 2024 – dan, ki je bil namenjen obisku mini ranča s konji. Jutro smo pričeli z dnevno rutino in pogovorom o obisku ranča. Sledila je malica in končno odhod proti ranču. Meteorološka pomlad se je odločila, da nam malo ponagaja in nam hojo začinila z dežjem. Ampak učenci posebnega programa se ne damo!  Primerno smo se oblekli in obuli, saj vemo, da živali kljub slabemu vremenu potrebujejo tako nego kot hrano in jih rahel dež sploh ne moti.                                              

Ob prihodu nas je pričakala lastnica ranča, dva psička, dve raci, dve kozi in dva konjička, ki sta čakala, da ju pridemo pogledat. Preden smo lahko zajahali konjička, smo morali očistiti manežo. Poprijeli smo za vile, grablje in samokolnico ter odstranili konjske fige, ki so ležale po tleh. Sledilo je čiščenje in česanje konj. Konjiček, ki je bil deležen naše nege, se je prepustil čohanju otrok in užival v direndaju okoli njega. To je res poseben konj, nikoli mu ne preseda otroško vreščanje in skakanje okoli njega! Ko smo vse postorili, je sledila ježa.

Kakšno veselje in užitek je to! Pod vodstvom lastnice smo jezdili, skorajda vsi.                    

Pa dovolj besed, če pokukate v galerijo, se lahko sami prepričate, kako smo se zabavali.

Zapisala Jožica Grmič

Skip to content