JUNAKI NAŠEGA ČASA

30. 5. 2024 | Novice

Osnovna šola Ljubo Šercer je letos prvič sodelovala na natečaju za pridobitev naziva »JUNAKI NAŠEGA ČASA«. Slovenska Filantropija je natečaj prvič razpisala v šol. l. 2014/15 z namenom razvoja prostovoljstva otrok in mladih na šolah. Od takrat naziv podeljujejo vsako leto maja na Slovesnem dnevu prostovoljstva, ki poteka v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva. Podelitev nazivov je letos potekalo 21. maja v Športni dvorani Kočevje in udeležili so se je tudi naši učenci skupaj s koordinatorico projekta in ravnateljico. Dobitniki priznanja »JUNAKI NAŠEGA ČASA« so učenci:  Blažka (PPVI), Jan H. (6. razred), Nika, Neža, Anej, Žan, Jan H. (9. razred) in Gal.

Koordinatorica, mentorji in učenci prostovoljci so se skozi celo leto povezovali z različnimi organizacijami in društvi iz lokalnega okolja. Pomagali so pri zbiranju sredstev za zaščito živali in se preko tega tudi sami učili sobivanja z živalmi. Sodelovali so pri akciji Očistimo Kočevsko, s katero so spoznavali pomen skrbi za čisto naravo. Mesečno so sodelovali z Domom starejših občanov Kočevje, kjer so na različne načine krepili medgeneracijske vezi.

Priznanje je velika potrditev za ves vložen trud in čas, ki so ga učenci in ostali strokovni delavci skozi šolsko leto namenili prostovoljnemu delu. ČESTITKE!!!

Zapisala Petra Rubin Gavrić

Skip to content