DRŽAVNO MATEMATIČNO TEKMOVANJE

15. 4. 2024 | Novice

V soboto, 13.4.2024, je na Jesenicah potekalo državno matematično tekmovanje Računanje je igra. Tekmovanja  so se udeležile tri učenke naše šole, ki so bile na šolskem tekmovanju najbolj uspešne.

Najprej je potekala prijava tekmovalcev, nato pa nas je pozdravila ravnateljica ga. Aleksandra Valančič iz OŠ Polde Stražišar, Jesenice. Povedala je, da je vesela, ker je bilo prijavljenih tekmovalcev na šolskem tekmovanju preko 1000, na državno tekmovanje pa se jih je  prijavilo 161. Po uvodnem pozdravu je sledil kratek kulturni program. Nato so učenci odšli po učilnicah in začelo se je »možgančkanje«.  Naše učenke so povedale, da je čas reševanja minil zelo hitro in se je zdelo, kakor da so pisale le 10 minut. Medtem, ko je strokovna komisija pregledovala teste in seštevala točke, smo si v gledališču ogledali gledališko predstavo z naslovom » Uresničitev sanj«. Vrnili smo se nazaj na razglasitev rezultatov in sedaj pa je bilo v zraku že čutiti napetost. Učenke so res močno stiskale pesti za odlične rezultate in obrestovalo se je!

Med osmošolci se je na 2. mesto uvrstila Kaja Arko in tako prejela SREBRNO PRIZNANJE.

Na Kajo smo vsi zelo ponosni in ji iskreno čestitamo za ta dosežek! Kaja se je tekmovanje udeležila že lani ter zasedla 4. mesto. Letos pa je prišla do zasluženega priznanja.

Ostali dve tekmovalki se nista uvrstili na prva tri mesta. Zbornik z zbranimi rezultati bomo prejeli kasneje.

Po koncu razglasitev, smo si privoščile še kosilo in zadovoljne odšle domov. Želimo si, da bi se podobnega dosežka lahko razveselili tudi prihodnje leto.

Zapisala Sandra Rusec Belaj

Skip to content