DELAVNICE DZZZ KOČEVJE

20. 3. 2024 | Novice

V mesecu marcu so bili učenci kar dejavni na področju pomoči živalim. V okviru projekta prostovoljstvo se je na naši šoli organizirala akcija zbiranja sredstev (mačje hrane, starih odej, brisač,…) za namen Društva za zaščito živali Kočevje. Kar nekaj stvari se je že nabralo, upamo pa, da se bo do konca marca v škatlah znašlo še kaj.  Prostovoljke društva – Lidija Jerše, Polona Bejtović in Sabina Halilović – so nam pripravile delavnice z namenom seznanjanja kaj v društvu delajo in komu je društvo namenjeno. Poudarek je bil tudi primeren odnos do živali in skrb zanje. Učenci so si ogledali video, ki lepo prikazuje življenje zapuščenih muck na »mačjem ranču«, ki se nahaja v gozdičku v Mahovniku, se zavrteli na glasbo »Kuža pazi«, »Zajček Dolgoušček« in še nekaterih pesmic posvečenih živalcam, za zaključek delavnic pa naslikali ali iz modelirne mase izdelali skulpture živali, ki bodo krasile stene učilnic in okenske police.

IN KAKO LAHKO ŠE POMAGATE…

Vsak posameznik, ki je pripravljen nameniti del svojega prostega časa za reševanje zavrženih in mučenih živali, za seznanjanje ljudi z delovanjem društva in s problemi, s katerimi se srečujemo, lahko prostovoljno pomaga v društvu – tudi, če ni aktivno včlanjen.

Drugi načini pomoči:

  • pošlji SMS-sporočilo MUCA5 na 1919 in doniraj 5€ za oskrbo zapuščenih živali
  • z donacijo 0,5 % dohodnine
  • s prostovoljnimi prispevki na naš TRR ali PayPal račun

Delo v društvu je opravljeno izključno prostovoljno, torej vsa finančna sredstva, ki jih prejmemo, porabimo za plačilo veterinarskih storitev, nakup hrane in opreme za živali.

 

 Zapisala:

Ana Jarni

Skip to content