COVID-19

NA TEJ STRANI NAJDETE VSA OBJAVLJENA OBVESTILA V POVEZAVI Z EPIDEMIJO COVID-19 IN POUKOM NA DALJAVO

22.4.2020: Približujemo se zaključku 6. tedna pouka na daljavo. V tem tednu je bila osrednja tema med učitelji zagotovo preverjanje in ocenjevanje znanja, saj smo s strani MIZŠ prejeli SKLEP o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah v šolskem letu 2019/2020. Kljub temu, da še vedno ni znano, kdaj lahko pričakujemo vrnitev v šolske klopi, pa končno poznamo možnosti, ki jih imamo za ocenjevanje in uspešen zaključek šolskega leta.

Pri nekaterih predmetih bo potrebno pridobiti še nekaj ocen, a menim, da je to izvedljivo. Ker se zavedamo, da pouk na daljavo ne more biti enakovreden rednemu šolskemu delu in da vsi učenci nimajo popolnoma enakih pogojev za delo od doma, se bomo potrudili, da bomo po počitnicah k ocenjevanju znanja pristopili individualno. Zelo hvaležni smo tudi vam, staršem, ki se trudite in pomagate svojim otrokom pri šolskem delu in skrbite za redno komunikacijo med učitelji in učenci. Redna komunikacija pa bo bistvenega pomena prav po počitnicah, ko bodo naši učitelji ocenjevali znanje učencev pri posameznem predmetu in vas tako starše kot učence seznanili z navodili in načini ocenjevanja pri posameznem predmetu.

Povzetek glavnih sprememb po sklepu ministrice (KLIK).

Prvomajske počitnice prinašajo zaslužen počitek tako za starše in učence kot tudi za učitelje in druge strokovne delavce. Kljub sproščanju omejitev za zajezitev širjenja Koronavirusa ostanite previdni in še naprej dosledno spoštujte navodila države, saj je to edini način, da se morda v prihodnjih tednih ponovno srečamo v šoli.

V kolikor potrebujete kakršnokoli pomoč tudi med počitnicami, smo na voljo na telefonski številki 01 893 10 46 in na spletnih naslovih ali

Jan Čibej, v.d. ravnatelja

 

9.4.2020: Zaključujemo že četrti teden pouka na daljavo. Zavedamo se, da prilagoditev na drugačno obliko dela od vas staršev zahteva dodaten napor v smeri organizacije in nudenja pomoči vašim otrokom. Nekateri izmed vas opravljate službene obveznosti od doma, nekateri ste celo na delu, zato razumemo, da šolsko delo na daljavo predstavlja za vas še dodaten zalogaj.

Razredniki in učitelji poskušajo biti z vami v kontaktu preko različnih kanalov in vas sproti obveščajo o vseh aktualnih zadevah. Kljub temu vas pozivam, da če vam lahko kakorkoli pomagamo pri vaših stiskah, naj bodo male ali velike, nas kontaktirajte na telefonski številki 01 893 10 46 ali na spletnem naslovu ravnatelja , seveda pa so vam vsak dan za kakršnokoli vprašanje na voljo tudi učitelji, katerih kontakte najdete v spletni učilnici.

Učenje na daljavo poteka uspešno, kar dokazujejo tudi povratne informacije, ki jih prejemamo z vaše strani. Ker še ne moremo napovedati, koliko časa bo obstoječe stanje trajalo, se pripravljamo tudi na možnost zaključka šolskega leta na daljavo. Pri tem je v ospredju vprašanje preverjanja in ocenjevanja, pri čemer skladno z okrožnico MIZŠ v mesecu aprilu načrtujemo predvsem preverjanja znanja, brez ocenjevanja. V drugi polovici aprila pa pričakujemo tudi spremembo Pravilnika o preverjanju in ocenjevanju znanja ter napredovanju učencev v osnovni šoli, o čemer boste starši pravočasno obveščeni.

Učencem in staršem se še enkrat zahvaljujem za vašo zavzetost, trud in potrpežljivost!

Ostanite zdravi, ostanite doma in lep pozdrav vsem!

27.3.2020 Za nami sta prva dva tedna pouka na daljavo, na katerega smo se tako učitelji kot tudi starši in učenci dobro privadili. Kljub temu, da je takšna oblika dela za vse nas nekaj novega, ocenjujemo, da delo poteka uspešno. Razredniki in učitelji po najboljših močeh sodelujejo s starši in učenci ter se poskušajo prilagajati zmožnostim in sposobnostim posameznega učenca. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem staršem, ki redno sodelujete z našimi učitelji in zavzeto izvajate šolsko delo tudi doma ter seveda učencem, ki pridno izpolnjujejo svoje naloge tudi v teh izrednih razmerah.

Pouk na daljavo bo še naprej potekal preko naše spletne strani www.osls.si ,v skladu z navodili, ki ste jih že prejeli preko eAsistenta in fizične pošte na dom. Gradiva bodo s strani naših učiteljev dnevno objavljena v SPLETNI UČILNICI, za dodatna vprašanja pa bodo učitelji na voljo tudi preko email naslovov, ki jih boste lahko našli v spletni učilnici.

16.3.2020  Vlada RS je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s čimer se preklicuje tudi v prejšnjih dneh predvidena organizacija nujnega varstva otrok.

16.3.2020 Zaradi razglašenih izrednih razmer v državi, je župan občine Kočevje izdal naslednjo odredbo, za preprečevanja širjenja okužb med prebivalstvom.

Na tem mestu ponovno nagovarjam in pozivam vse starše in učence, da dosledno upoštevajo vse sprejete ukrepe na ravni države in občine – DRUŽENJA NI, zato prosim to upoštevajte ne glede na pritiske vaših otrok. V tem trenutku je naša prva dolžnost, da vsak zase in vsi skupaj pripomoremo k omejevanju širitve okužb. Tudi v naslednjih tednih moramo ravnati izjemno odgovorno in omejiti vsa druženja, saj bomo le na ta način preprečili širjenje okužbe in s tem zaščitili najbolj ranljive skupine prebivalcev.

Jan Čibej, v.d. ravnatelja

Vabim vas tudi, da si na spodnji povezavi podrobno preberete sprejete ukrepe Občine Kočevje in zadnje objave:

https://www.kocevje.si/objave/

Skip to content