ČEBELICE, ČEBELICE, VE NAŠE STE PRIJATELJICE

19. 5. 2023 | Arhiv novic 22-23

 

Danes smo šli na obisk k čebelarju, ki ima čebelnjak na koncu Streliške ulice. Čebelar nam je razložil, kako so si čebele iskale dom. Za pokušino nam je potem ponudil različne vrste medu. Prav vsi so bili dobri. Po sladkanju z medom je naš sošolec za vse nas zaigral na harmoniko. Pri tem so mu pomagale tudi štiri sošolke, ki so predstavile kamišibaj. Po prijetno preživeti urici smo se vrnili nazaj na našo šolo.

D.R.

K sodelovanju nas je povabila OŠ Ob Rinži. Otrokom vrtca Brlogec, natančneje skupini Medvedki, smo se predstavili z dvema nastopoma. Najprej so dekleta predstavila pesem Hvala vam čebelice, ki sta jo recitirali naši učenki iz 5. in 7. razreda. Da pa smo pesem, ki govori o koristi čebel za nas ljudi in pomenu njihovih pridelkov za naše zdravje, nekoliko popestrili, nam je pomagala učenka 2. skupine posebnega programa. S posebno obliko gledališča, ki jo imenujemo kamišibaj, je pesem pokazala v sličicah. Pripravili so jih učenci 2. skupine posebnega programa s svojo učiteljico in varuhinjo. Sledil je nastop našega harmonikaša iz 5. razreda, ki se je prav za to priložnost naučil pesem Čebelar, s katero je vsem gledalcem polepšal dan.

Ogledali smo si tudi čebelnjak od znotraj in poslušali brenčanje čebelic s stetoskopom. Izvedeli smo, da so čebelice kar malo hude na nas, kadar jim jemljemo med. Menimo, da je zato pomembno, da za naše čebelice poskrbimo in jih varujemo.

Anita Marinko

Skip to content