ČAROBNOST BRANJA

21. 9. 2022 | Arhiv novic 22-23

Na šoli kar nekaj časa namenimo bralnih aktivnostim, saj sedaj že vemo, da ima branje mnogo koristnih učinkov.

Učenci večkrat obiščejo šolsko knjižnico, kjer se učimo o pravilih šolske knjižnice in poslušamo zanimive pravljice, iz katerih se lahko marsikaj naučimo.

Z učenci PPVI3 smo prebrali knjigo Pot na morje in se še enkrat spomnili na prijetne poletne počitnice. Ustvarili smo čudovite slike z vodenimi barvicami in zapisali, kaj zanimivega smo počeli poleti. Prebrali smo tudi knjigo Razgibanka ter ob tem razgibali naše možgane in telo. Knjiga ima namreč na koncu navodila, kako vse lahko vsebino prebranega še nadgradimo. Tako smo ustvarjali, prevajali besede v angleščino in na plakat zapisali koristi gibanja.

Učenci 3. in 4. razreda so poslušali pravljico Feri se zlaže. Tudi sami so si priznali, da se včasih zlažejo, ampak vedo, da to ni prav. Napisali so tudi pismo, kako bi se opravičili, če bi se nekomu zlagali in ga s tem prizadeli.

Učenci 5. in 6. razreda so spoznali ureditev naše knjižnice, saj imamo letos veliko novih učencev. Prejeli so nove članske izkaznice, si jih lepo okrasili ter si že izposodili knjige.

Učenci PPVI2 so poslušali pravljico Modra raca ter si ogledali čudovite ilustracije. Raca, ki posvoji malega krokodila, nas je navdušila, učenci pa so zgodbo likovno poustvarili.

Še bomo brali, saj:

  1. Branje spodbuja mišljenje
  2. Branje zmanjšuje stres
  3. Branje prinaša znanje
  4. Branje širi besedni zaklad
  5. Branje izboljšuje spomin
  6. Branje krepi sposobnost analitičnega mišljenja
  7. Branje izboljšuje osredotočenost in koncentracijo
  8. Branje izboljšuje spretnost pisanja
  9. Branje nas umiri
  10. Branje je brezplačna zabava

  

Zapisala Maša Luteršmit

Skip to content