PLES IN GIB

5. 4. 2024 | Novice

Vsak dan je dan za ples, prav poseben pa je bil četrtek, 04. 04. 2024. V športni dvorani Kočevje se je odvila prireditev Ples in gib, območna revija plesnih ustvarjalcev, ki jo organizira JSKD (Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti). Predstavili so se plesalci kočevskih plesnih šol ter ljubitelji različnih zvrsti plesa. Celotno revijo je opazovala strokovna spremljevalka Tina Valentan, ki je na koncu podala svoje strokovno mnenje. Plesno skupino LJUŠ sestavlja pet deklet in dva fanta. Druži jih uživanje v glasbi in plesu. Točka Pleši z nami je razgibana, začne se z umirjeno instrumentalno glasbo, ki se nadaljuje z ritmom in zaključi s hitro plesno glasbo takšno, ki kar vabi na plesišče. Naši plesalci so vajeni nastopanja, vendar s tako velikim odrom so se srečali prvič. Bili so vznemirjeni, polni pričakovanja, pa tudi treme ni manjkalo. Nastopil je njihov trenutek, da zablestijo. In uspelo jim je! Navdušili so vse navzoče, saj so jih skozi cel ples spodbujali z glasnim aplavzom. Učenci so bili po nastopu veseli, da jim je uspelo, jaz pa sem kar kipela od ponosa.  Strokovna spremljevalka je pohvalila njihov nastop, začutila je njihovo povezanost in uživanje ob plesu. Na tem mestu bi se zahvalila tudi vsem staršem za sodelovanje in podporo, ki jo nudite svojim otrokom.

Učenci z vsakim javnim nastopom premagajo sebe in svoj strah. Krepijo pozitivno samopodobo, nabirajo bogate izkušnje. V sebi skrivajo mnogo talentov in zmorejo več kot mislijo.

Za konec pa samo še tole, ples osvobaja in ima ugoden vpliv na telo in duha. Torej, danes, jutri in vsak dan, glasbo na glas in samo plešite. Mi zagotovo bomo.

                                                                              

                                                                                                               Zapisala mentorica Sandra Kozic

Skip to content